Büyümesini Yine Bileceklerdir

BÜYÜMESİNİ YİNE BİLECEKLERDİR

Çocukluğumun futbola dönük günlerinde Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray özentisi yanında kafamıza yerleşen bir isimdi İstanbulspor.

Kaleci Osmanların, Sabihlerin, Dallama Hüseyinlerin aklımıza ve ayağımıza takılışı kadar, daha sonra Aydemir ve benim gibi amatörlükten gelmelerinde hafızamıza yer etmesi bir bakıma itibardı Sarı Siyahlılar için.

Daha sonra üç arkadaşımla birlikte bu camiaya alınmak istenmem bende unutulmaz bir sevgi yaratmıştı bu köklü camiaya. Beraber gittiğimiz iki arkadaşım kaleci Meral ve sağ açık Orhan üç dört sene bu takımın formasını başarı ile giymişler, ben ise bazı tutkular yüzünden arkadaşlarım ile birlikte olamamıştım. Tabi şimdi profesyonellik düşüncesi yoktu kafalarımızda. Acısını sonra ben çektim. Kafamdaki takıma da giremedim, İstanbulspor’dan da olmuştum.

Sonraları ise Kenanların, Aydemirlerin, İbrahimlerin, Sabihlerin, Kasapoğluların, Güngörlerin, Yüksellerin sevgisi başladı. Ve böylece devam etti. Şimdi ise bu sevgi buruk biçimde killenmekte içimizde bugünkü durumda.

İnanıyorum ki Türkiye’de bir eşi daha bulunmayan bu büyük cemiyet elbette büyümesini yine bilecektir.

HAYATİ TELGEREN
GÜNAYDIN GAZETESİ YAZARI
(1974)

HAYATİ TELGEREN KİMDİR?
1930 yılında İstanbul’da doğdu. Lise eğitiminin ardından mesleğe 1959 yılında Akşam gazetesinde başladı. Fotospor, Günaydın, Son Havadis, Sabah, Yeni Şafak ve Yeni Çağ gazetelerinde ve Sporun Rengi dergisinde çalıştı. 22 Temmuz 2014 tarihinde hayata gözlerini yumdu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir