İstanbulspor Denince

İSTANBULSPOR DENİNCE
Üç büyük kulüpten sonra İstanbul’da akla gelen dördüncü kulüp İstanbulspor’dur…Yıllarca Türk futboluna yetiştirdiği kıymetlerle bir okul görevi yapan Sarı-Siyahlı kulübün en büyük özelliği her yıl yeni yeni genç elemanlara takımlarında yer vermesidir.

Yıllardan beri İstanbulspor denince akla daima iki isim gelmiştir: Kemal Halim Gürgen ve Ali Mortaş…İkisi de amatör futbolculara önem veren bu kişiler, İstanbulspor’un yıllarca bütün takımlar için korkulu birer ekip haline gelmesinde daima imzaları bulunan futbol adamlarıdır…

Bunlardan Ali Mortaş’ın Türk futboluna armağan ettiği yüzlerce sporcu: Milli takımdan, birinci, ikinci, üçüncü liglere amatör liglere kadar halen meşin top peşinde koşmaktadırlar…Arsalardan, mahalle aralarından bulduğu çiçeği burnunda futbolculara kendi evladı gibi bakan, onlara önce cemiyete girmeyi, görgüyü aşılayan, sonra bıkmadan, usanmadan kendileriyle tek tek uğraşan rahmetli Ali Mortaş’ın bir anısıyla yazımızı bağlayalım:

Çalıştırdığı iki takım da gurup şampiyonu olmuştu. Bunlardan biri İstanbulspor, diğeri Galata genç takımı idi. Yapılan iki finalin sonunda İstanbulspor şampiyon olmuştu. Fakat Galatalı futbolcular koşarak onu omuzlarına alarak şeref turu yaptırdılar. Ali Mortaş gösterilen bu kadirşinasilik karşısında gözyaşlarını tutamayarak şöyle haykırıyordu:

“Her şey İstanbul futbolu içindir. Yaşasın İstanbullu çocuklar!..”

Ali Mortaş edebiyete göçtü. Fakat arkasında sağlam bir ekol bırakarak, yetiştirdiklerinin yeni yeni gençler yetiştireceklerine emin olarak gitti…İstanbulspor’un hiçbir zaman layık olmadığı yerde kalmayacağına inanarak gözlerini kapadı.

Ama onun bıraktığı yerden bayrağı alan genç İstanbulsporlular şimdi büyük yarışa devam ediyorlar ve daima devam edeceklerdir.

İHSAN BİRİCİK
MİLLİYET GAZETESİ YAZARI
(1974)


İHSAN BİRİCİK KİMDİR?
1930 yılında dünyaya gelmiştir. TSYD’nin kurucu üyelerinden biridir. 1991 yılında 61 yaşında hayata gözlerini yummuştur.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir