Beşiktaş 2-2 İstanbulspor (03.03.1951)

Stat: İnönü

Hakem: Mehmet Reşat Nayır

Beşiktaş: Fevzi Büyükyıldırım, Kamil Üzülme, Ali İhsan Karayiğit, Kemal Ünlü, Vecii Tosuncuk, Eşref Özmenç, Faruk Sağnak, Süleyman Seba, Recep Adanır, Şevket Yorulmaz, Hüseyin Saygun

İstanbulspor: Süleyman Doğan, Kenan Çelik, Kaya Orbay, Haluk Timuçin, Merih Üççetin, Nevruz Güven, Günaydın Özyurt, Hüseyin Güler, Yılmaz Günfırat, Nirun Şahingiray, Aydemir Nemli

Goller: Dk. 44 Kamil Üzülme, Dk. 54 Recep Adanır (Beşiktaş), Dk. 11 Hüseyin Güler, Dk. 60 Aydemir Nemli (İstanbulspor)

Oyuna Beşiktaşlıların vuruşu ile başlandı, İlk dakikaları müsavi yapılan akınlarla geçen oyunda, ilk gol tehlikesini, 6 ıncı dakikada Beşiktaş kalesi atlattı. Fakat, Kemal yerinde bir vuruşla topu kornere çıkararak, takımını muhakkak bir gol yemekten kurtarmış oldu.

Sarı- Siyahlılar, bu dakikalarda çok canlı ve hakim bir. oyun çıkarıyorlardı. Nitekim, 11 inci dakikada soldan kaptığı topla, iki kişiyi geçerek kale yakınına kadar sokulan Hüseyin, fevkalâde bir vuruşla takımının ilk golünü Beşiktaş kalesine sokarak, vaziyeti 1 – 0 yaptı.

İstanbulspor’u galip vaziyete getiren bu gol Beşiktaş’ı daha canlı bir oyun oynamaya sevketmişti. Fakat, üst üste yaptıkları bu akınlar, İstanbulspor müdafaasının gayretli oyunu karşısında neticesiz kalıyordu. 29 uncu dakikada Faruk’un çektiği korner atışında, Recep ağır davranması yüzünden müsait bir fırsattan faydalanamadı. Bunun peşi sıra, Beşiktaş santrforu Kâmil de, yakın mesafeden auta attığı topla, takımı lehine mühim bir gol fırsatın kaçırmış oldu.

Siyah – Beyazlılar, devrenin son dakikalarında da aynı gayretli oyunlarını devam ettirerek, nihayet devrenin bitmesine bir dakika kala, kazandıkları bir kornerde, Şevketin sıkı bir kafa vuruşu ile beraberlik gollerini çıkardılar ve ilk devre de bu şekilde 1 – 1 beraberlikle sona erdi.

İKİNCİ DEVRE

Bu devrede Beşiktaş şiddetli esen rüzgârı aleyhine alarak oynuyordu. Fakat hücum inisiyatifi her iki taraf içinde müsait idi, 2 inci dakikada yakın mesafeden Süleyman topu dışarı atmasından sonra Faruk’un korneri ve Recebin şutları da bir netice vermedi.

Nihayet 8 inci dakikada Kâmilin kafa pasını 18 içinde demarke vaziyette yakalayan Recep kısa bir sürüş ve sıkı bir şutla Beşiktaş’ın ikinci golünü İstanbulspor ağlarına taktı.

10 uncu dakikada Kâmil tek başına götürdüğü topu kaleciye kaptırdıktan sonra, Recep te buna benzer bir fırsatı heba etti. Bu dakikalarda Siyah – Beyazlı kadro şahlanmış ve deplasmanlı bir oyunla her an gol pozisyonuna giriyordu. 15 inci dakikada Beşiktaş haf hattından çekilen faulü Feyzinin mütereddit duruşundan yakalayan Aydemir bu fırsatı gole çevirmekte gecikmedi.

Karşılıklı goller ile oyun oldukça heyecanlı cereyan ediyordu, 22 inci dakikada İstanbulspor sağ açığı 18 içinde Vecii’nin ıskaladığı topu gole çeviremedi. Maçın İlk anlardaki sürati kaybolmuştu. Beşiktaş oyunda bir hakimiyet kurduğu halde galibiyeti temin edecek sayıyı çıkaramıyordu.

28 inci dakikada 18 yakınındaki Hüseyin’in çektiği faulde  Şevket’in kafasından top avuta gittikten sonra 31inci dakikada Recep’in frikiği de dışarıya gitti, 35 incide Aydemirin 25 pastan çektiği ceza vuruşu golpostu sıyırıp auta çıktı, Oyunda her iki taraf ta son gayretlerini sarf ediyorlardı.

Fakat, iki tarafın bütün gayretlerine rağmen, netice değişmeyerek, maç 2 – 2 beraberlikle sona erdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir