İstanbulspor 1-2 Fenerbahçe

Stat: Mithatpaşa

Hakem: Eşref Bilgiç, Fahir Tezcan, Sait Varol

İstanbulspor: Süleyman Doğan, Temel İlkin, Alaattin Güloğlu, Kenan Çelik, Merih Üççetin, Salih Özbek, Nevruz Güven, Basri Ozan, Metin İlkin, Nirun Şahingiray, Aydemir Nemli

Fenerbahçe: Selahattin Ünlü, Nedim Günar, Orhan Çakmak, Akgün Kaçmaz, Kamil Ekin, Fahir Ülgür, Fikret Kırcan, Haluk Eralp, Abdullah Matay, Burhan Sargun, Mehmet Ali Has

Goller: Dk. 74 Basri Ozan (İstanbulspor), Dk. 22 Burhan Sargun, Dk. 80 Fikret Kırcan (Fenerbahçe)

Kırmızı Kart: Dk. 37 Kamil Ekin (Fenerbahçe)

İstanbul profesyonel ligi 1.hafta maçında Fenerbahçe İstanbulspor’u 2-1 mağlup etti. Profesyonel ligin ilk sezonu, gerek profesyonellik çalışmaları ve gerekse yabancı takımların sık sık ülkemize ziyareti ve yabancı maçların sıklığı nedeniyle ancak Ocak ayında başlayabilmişti. İşte Fenerbahçe ve İstanbulspor, tarihlerindeki ilk profesyonel lig maçlarında, İnönü Stadı’nda, Beşiktaşlı Eşref Bilgiç’in hakemliğinde sahada.

Karşılaşmanın 22.dakikasında Burhan Sargun Fenerbahçe’yi 1-0 öne geçirdi. 37.dakikada ise Fenerbahçeli Burhan Sargun ağır şekilde sakatlanıp, acı içinde kıvrandığı halde maçın hakemi Eşref Bilgiç oyunu durdurmadı. Bunun üzerine, bu karara sinirlenen antrenör ve santrhaf Kamil de hakemin üzerine yürüyerek bu karara itiraz etmeye başladılar. Hakemde Kamil’i oyun dışı etmiştir. Daha sonra da idareci Hayrullah’ın sahaya girip hakemle münakaşa etmesi üzerine hakem oyunu durdurup tatil ettiğini bildirip soyunma odasına gitmiştir. 20-25 dakika sonra hakem tekrar maça dönüp kaldığı yerden oyunu tekrar oynatmıştır.

74.dakikada Basri Ozan sarı-siyahlılar adına oyuna dengeyi getirdiyse de, 80.dakikada Fikret Kırcan son sözü söyledi. Fenerbahçe: 2 – İstanbulspor: 1.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir