Uzun Necdet: Ahmet Necdet Erdem

İstanbulspor’da görev yapan Teknik Direktörler den biri de ‘’Uzun’’ lakaplı Necdet Erdem’dir.

Tam ismi ile Ahmet Necdet Erdem, 1914 yılında İstanbul Kızıltoprak’da doğdu. 1930 yılında 16 yaşında Fenerbahçe spor kulübünde futbol oynamaya başladı. Başarılı futbolcu 1938’ e kadar Fenerbahçe formasını giydi ve 1935 – 1936 , 1936 -1937 senelerinde şampiyonluk yaşayan takımın kalesini 40 maçta korudu. 1935 – 1936 sezonunda elde edilen namağlup şampiyonlukta Fenerbahçe’nin kalecisi olan Necdet Erdem o sezon yalnızca 1 gol yiyerek ulaşılması güç bir başarıya da imza attı. Millî takımında kalesini koruyan Necdet Erdem, 1938 yılında Ankara’ya hukuk eğitimi için gitmek zorunda kalan Erdem, bir süre Ankara Demirspor’da forma giydi ve 1948 yılında 34 yaşındayken faal futbol hayatını noktaladı.

Futbolculuğunun yanı sıra kürek, yelken, yüzme, boks, atletizm, basketbol ve voleybol branşlarında da sporculuk yapan Necdet Erdem, Fenerbahçe’ye futbolun dışında da birçok madalya kazandırdı. Atletizmde yüksek atlama, disk atma ve cirit atmada şampiyonlukları bulunan Necdet Erdem 1934 ila 1936 yıllarında atletizm millî takımında da forma giydi ve dönemindeki en iyi yüksek atlayıcılardan biri olarak kendini gösterdi. Kürekte kıdemli sınıf şampiyonluğu bulunan Necdet Erdem yelkende de şarpi sınıfında birincilik elde etmişti.

Futbolu bıraktıktan bir süre çeşitli takımlarda antrenörlük yapan Erdem, Feriköy, Sarıyer, İstanbulspor ve Galatasaray’da antrenörlük yaptı.

1957-1958 sezonunda İstanbulspor’un başına geçen Erdem’in İstanbulspor günleri yarım sezon sürdü, yerini Macar antrenör Frenc Szobel’e bırakmıştı.

İstanbuspor’daki yarım sezondan sonra, 1958 yılında Fenerbahçe’ye tekrar dönen Necdet Erdem, Fenerbahçe’de menajerlik ve 1961 – 1962 sezonunda da antrenörlük yaptı. Millî takımlar teknik direktörlüğü de yapan Necdet Erdem Fenerbahçe Spor Kulübü yüksek divan genel kurul üyesi olarak Fenerbahçe’ye hizmetlerine devam ediyordu.

07.09.2006 tarihinde vefat eden Erdem, Kızıltoprak Zühtü Paşa Camiinde kılınan namazdan sonra ebedi istirahatgahına defnedilmiştir.

Ahmet Necdet Erdem’i saygı ile anıyoruz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir