İstanbulspor 3-0 Galatasaray (16.02.1941)

Stat: Şeref

Hakem: Şazi Tezcan

İstanbulspor: Fikret Özmen, Faruk Sargut, Hayri Talater, Sefer Türktekin, Rüştü, Muzaffer Gündez, Fahri Paçalıoğlu, Cihat Ergün, İsmet Koray, Kadir Tonba, Tarık Erer

Galatasaray: Osman, Adnan, Halil, Mustafa, Enver, Musa, Talat, Eşfak, Mehmet Ali, Barbaros, Salahattin

Goller: Dk. 4, Dk.20 Tarık Erer, Dk. 30 Cihat Ergün (İstanbulspor)

Milli kümeye girebilmek için dördüncülüğü tutmaya çalışan İstanbulsporlular bu dereceyi hak ettiklerini gösteren bir galibiyetle elde ettiler ve Galatasaray’ı 3-0 gibi açık ve su götürmez bir netice ile mağlup ettiler.

Oyuna İstanbulspor başladı. Muhakkak galip gelmek azmi ile canlı bir oyun çıkarıyorlardı. İki açıkları vasıtası ile yaptıkları hücumlar Galatasaray kalesi için mütemadi bir tehlike oluyordu.

Dördüncü dakikada soldan bir hücumda kale önünde topu yakalayan Tarık güzel bir vuruşla ilk İstanbulspor golünü yaptı. Bu golden sonrada sarı siyahlılar oyuna hakim oldular. 20. Dakikada yine soldan açılan bir İstanbulspor hücumumda kale önündeki kargaşalıkta Tarık İstanbulspor’a ikinci golünü de kazandırdı. Bunu merkez muhacim Cihat’ın yaptığı üçüncü gol takip etti. Bu arada İstanbulspor sağ muavini sakatlanarak oyunu terk etmek mecburiyetinde kaldı. Bundan sonra sarı kırmızılılar bir iki gol fırsatı kaçırdılar ve devre 3-0 İstanbulspor lehine bitti.

İkinci devrede canlı geçti. Fakat İstanbulsporlular daha şuurlu bir oyun oynadılar ve bir iki gol fırsatı da kaçırdılar. Sarı kırmızılılar da ellerine düşen fırsatları kullanamadılar ve bu devre de her iki tarafta gol kaydedemeyerek maç 3-0 İstanbulspor’un galibiyeti ile sona erdi. Bu suretle sarı siyahlılar milli kümeye girme hakkını kazanmış oldular.

Şazi Tezcan her zaman olduğu gibi dünkü maçı da güzel idare etti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir