İstanbulspor 1-0 Beşiktaş (01.03.1935)

Stat: Taksim

Hakem: Halit Galip Ezgü

İstanbulspor: Mecdi Hikmet, Samih Duransoy,  Sabih, Hasan Ekin, Enver Arseven,  İsmail Paksoy, Tevfik Gence, Reşat, Selahattin Almay, Fahri Paçalıoğlu, Salih

Beşiktaş: Mehmet Ali, Hüsnü, Fevzi, Faruk, Nuri, Fuat, Ali, Şeref, Hakkı, Muzaffer, Hayati

Gol: Dk.34 Tevfik Gence (İstanbulspor)

Oyuna İstanbulspor’un hücumu ile başlandı. İlk dakikalar İstanbulspor’un sağ ve sol açıkları vasıtası ile yaptığı çok seri hücumlarla geçti. Bu anlarda Salih Beşiktaş kalecisi ile karşı karşıya kaldığı halde topu atamadı. Bu İstanbulsporluların kaçırdığı ilk gol fırsatı…

Rüzgâr altında oynayan İstanbulsporlular Beşiktaş müdafilerini fena vaziyete soluyor…

Dakikalar ilerliyor.. Beşiktaş’ın oyunu açıldı. Açıkları vasıtası ile İstanbul kalesini tehdit etmeye başladı.

Fakat bugün çok akıllı oynayan İstanbulspor müdafileri Beşiktaş hücumlarını kesmekte gülcük çekmiyor.

Beşiktaş müdafileri çok açık oynuyor, buna mukabil İstanbulsporlular da açıkları vasıtası ile hücum ediyor. İşte bu sıralarda, 34 üncü dakikada Selahattin’den güzel bir pas alan Tevfik, Nuri’yi atlatarak İstanbulsporlular ilk ve son golünü yaptı. Bu golden sonra İstanbulsporlular canlandı. Hücumları birbirini takip ediyor.

43 üncü dakikada Tevfik acele yüzünden muhakkak bir sayı kaçırdı ve devre böylece İstanbulspor’un 1-0 galibiyetiyle bitti.

İkinci devre Beşiktaş’ın hücumu ile başladı. Buna mukabil İstanbulsporlular rüzgârın yardımı ile Beşiktaş müdafilerini fena vaziyetlere soktular..

Fevzi İstanbulspor’un sağ tarafını tutamıyor… İşi sertliğe döktü.. Bu sıralarda Tevfik ağzından yaralanarak bir müddet için oyundan çıktı, beri tarafta Faruk, Reşat’ı bırakmıyor. Bir ara çarpıştılar ve Reşat’ın omzunda mühim bir yara açıldı. Fakat buna rağmen İstanbulsporlular canla başla oynuyorlar..

40 ıncı dakikada Beşiktaş kalecisi Mehmet Ali nin havaya diktiği topu Selahattin sıkı bir şutla kaleye attı. Fakat talih bu!, Top İstanbulsporlu İsmail’in arkasına çarparak geri geldi ve oyun da böylece İstanbulspor’un 1- 0 galibiyetiyle bitti.

Hakem Halit Galip Ezgü, oyunu tam bir dürüst ve vukufla idare etti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir