İstanbulspor 1-1 Güneş (07.11.1937)

Stat: Fenerbahçe

Hakem: Suphi Batur

İstanbulspor: Fikret Özmen, Samih Duransoy, Hayri Talater, Hasan Ekin, Enver Arseven, Orhan, İsmet Koray, Adnan Akın, İsmail Paksoy, Seyfettin Demirtaş, Sami Açıköney

Güneş: Cihat, Reşat, Faruk, Ömer Boncuk, Yusuf Aygener, Rıza, Necdet, Melih, Rebii, Selahattin Almay, Murat

Goller: Dk.19 Enver Arseven (İstanbulspor), Dk.44 Necdet (PEN)(Güneş)

Saat 14.50 de oyuna İstanbulsporlular başladılar. Sağdan inen bir İstanbulspor akınını İsmet iyi kullanamadı. Aynı fırsat Güneş’e düştü. Ofsaytta duran Rebii hakem tarafından cezalandırıldı.Maçon ilk anları heyecansız ve durgun geçiyor, her iki taraf birbirini yoklamağa ve zorlamağa başladılar. Onuncu dakikada, İstanbulspor bir korner kazandı. Fakat neticesiz kaldı, Bu avantajın akabinde İstanbulspor sol müdafiinin topa iyi vuramaması  yüzünden Melih takımına bir korner kazandırdı. Rebinin attığı korneri İstanbulspor müdafaası çeldi.

Oyunun 14. Dakikasında İstanbulspor yeni bir hücumla Sami’nin yerinde attığı bir şutla bir gol kazandıysa da aynı pozisyon içinde bir arkadaşının ofsayt içinde oluşunu hakem kaçırmadı ve cezayı vererek bu güzel golü İstanbulspor kendi kendine iptal etmiş oldu. 18. Dakikaya kadar müsavi ve mütevazin oynanan oyunda İstanbulspor yeni bir korneri de kaçırdı. İstanbulspor’un enerjili oyunu devam ederken bilhassa müdafaasının yerinde müdahaleleri  Güneş forvetlerine hiç de göz açtırmıyor ve netice aldırmıyordu.

Devrenin 22 inci dakikasında sağdan ilerleyen bir İstanbulspor hücumunu durdurabilmek için Güneş sol müdafi Reşat topu sahası içinde eliyle çelmek o mecburiyetinde kaldı. Hakemin verdiği penaltıyı sol haf Enver Cihat’ın sağ yanından Güneş kalesinin filelerine yerleştirdi.

Şimdi oyunun birinci devresinin 23 üncü dakikası oynanmış ve vaziyet te 1-0 İstanbulspor lehine dönmüş bulunuyor. Mevki vuruşla beraber hücuma geçen Güneş takımı bütün kuvveti ile lehlerine esen rüzgarı da siper ederek kuvvetli tazyiklere başladılar ve İstanbulspor müdafaasını sıkıştırmak, yormak ve bu suretle gol yapmak için çalışmaya başladılar. 27 inci dakikada Güneşli Selahattin  acele yüzümden bir gol fırsatı kaçırdı. Bu tazyike güzel bir ofsayt tabiyesi ile mukabele eden İstanbulspor iki müdafi bunda muvaffak da olarak Güneş’in iki açığını da ofsayda düşürdüler. 43 üncü dakikada Güneş’in yeni bir hücumunda İstanbulspor kalecisi topu çelemedi ve karışıklıkta Güneşli bir oyuncuya  yaptığı faulü hakem penaltı ile cezalandırdı. Necdet’in attığı şut Güneşi 1-1 berabere vaziyetine geçirdi.

İkinci devreye Güneş takımında ufak bir tadilatla başladı Boncuk Ömer sağ içe Murat sol içe geçirilmiş Necdet de sol hafa alınmıştı. İstanbulspor da Sami’yi sağiçe çekmişti. Bir İstanbulspor hücumuna karşı  tehlikeli iki Güneş hücumunu sağdan müşkülatla kurtaran  İstanbulsporlular oyunu açtılar fakat Güneş forvetleri az kalsın İstanbulspor kalecisinin heyecanlı bir çıkışından o gol yapıvereceklerdi.

13 üncü dakika Selahattin’in bir şutunu kornere çelen İstanbulspor kalecisi biraz evvel yaptığı hatasını telafi etmiş oldu. Oyunun 15 inci dakikasından itibaren İstanbulspor bu sefer rüzgarı önüne alarak Güneş’i sıkıştırmaya başladılar ve oyunu Güneş yarı sahasına indirdiler. 17 inci dakikada sağ açıklarının attığı şutu Cihat kurtardı.

22 inci dakikada Güneş’in İstanbulspor ceza sahasının hemen dibinde kazandığı serbest vuruşu Necdet kalenin çok yukarısından auta gönderdi.

Bu dakikadan itibaren Güneşliler hücuma başladılar. Birkaç müteakip hücum netice vermedi. 33 üncü dakikada Melih ortaya Selahattin sağ açığa geçti.

Oyun heyecan içinde devam ediyordu. 40 ıncı dakikaya gelindiği zaman soldan inen bir Güneş hücumu sağ açık Selahattin’e bir eşapelik pas hazırladı. Selahattin’in güzel attığı bu şut İstanbulspor kalesinin yukarısından gitti ve oyun 1-1 berabere bitti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir