İstanbulspor 3-2 Galatasaray (15.10.1939)

70.dakikada Seyfettin oyundan ihraç edildikten sonra, Fahri’de sakatlanıp çıkınca, İstanbulspor 9 kişiyle iki gol daha bularak karşılaşmadan 3-2 galip ayrıldı.

Stat: Taksim

Hakem: Ahmet Adem Göğdün

İstanbulspor: Saim Kaur, Faruk Sargut, Hayri Talater, Orhan, Enver Arseven, Hasan Ekin, Cihat Ergün, Süleyman, Tarık Erer, Fahri Paçalıoğlu, Seyfettin Demirtaş

Galatasaray: Osman, Salim, Faruk, Celal, Enver, Sarafim, Cemil, Salahattin, Boduri, Eşfak, Bedii

Goller: Dk. 25 Cihat Ergün, Dk. 76 Süleyman, Dk. 89 Orhan (PEN) (İstanbulspor), Dk. 26 Boduri, Dk. 68 Eşfak (Galatasaray)

Kırmızı Kart: Dk. 70 Seyfettin Demirtaş (İstanbulspor)

Bir hafta evvel Beşiktaş karşısında muvaffakiyetli bir oyun oynayarak güçlükle mağlup olan sarı siyahlıların Galatasaray’a karşı nasıl bir netice alacağı alakadarlar arasında merakla bekleniyordu. Havanın da bir yaz günü kadar güzel oluşu spor meraklılarını Taksim Stadına toplamıştı.

Oyuna 15.10 da Galatasaray başladı. İstanbulspor muavinlerinim keserek muhacimlerine verdiği top bir süre ortalarda dolaştıktan sonra İstanbulspor muhacimlerinin seri bir akını ile Galatasaray kalesine geldi ve Fahri’nin attığı sıkı bir şut tesadüfen Salim’e çarparak kurtuldu.

Oyun yavaş yavaş Galatasaray’ın nisbi hakimiyeti altında oynanmaya başlamakla beraber sarı kırmızılar içinde iyi oynamak şöyle dursun üzerine düşen vazifeyi başaran Celal’le Serafin’den başka hiç kimse bulunmadığından bu hakimiyet semere vermedi. Galatasaray takımının bu bozuk oyununa sert ve enerjin bir oyunla mukabele eden İstanbulsporlular 25. dakikaya kadar gol yemedikleri gibi 25.dakikada soldan yaptıkları bir akınla Cihat’ın ayağı ile bir golde yaptılar. Bu gol sarı kırmızıları bir an için canlandırdı. Derhal İstanbulspor kalesine inen Galatasaray muhacimleri aradan bir dakika geçmeden Boduri’nin çektiği sıkı bir şutla kalecinin plonjonuna rağmen beraberliği temin ettiler. Oyunun bundan sonraki kısmı sıkı bir çekişme halinde cereyan etti ve ilk devre 1-1 beraberlikle sonuçlandı.

İKİNCİ DEVRE

Bu devre oyunun en süprizli kısmını teşkil etti. Oyun başlar başlamaz İstanbulspor kalesini çember içine alan sarı kırmızılar 23 dakika sarı siyah kalesinden ayrılmadılar. Bu zaman zarfında başta kaleci olmak üzere bütün sarı siyahlı takım müdafaaya çekilerek kalelerini muvaffakiyetle ve büyük bir enerji ile müdafaa ettiler. Buna başta Bedii olmak üzere Galatasaray muhacimleri de ellerinde geldiği kadar yardımda kusur göstermediler. 20. Dakikada bugün adeta karşı taraf hesabına oyun oynayan Bedii hafa geçirilerek Eşfak sağiçe ve Selahattin sağaçığa geçti.

Sarı kırmızılar bu kötü ve şansız oyununa rağmen 23. Dakikada Eşfak’ın ayağı ile 2.golü atarakzorlukla galibiyete ulaştılar. Golden sonra hakem İstanbulspor’lu Seyfettin’i oyun dışı bıraktı. Üstelik Fahri de sakatlanıp oyun dışı kakınca İstanbulspor sahada 9 kişi ile mücadele etmek zorunda kaldı. Galatasaray taraftarlarının sevinci uzun sürmeden 9 kişi oynayan İstanbulspor’lular Faruk’un geriye verdiği bir pasa zamanında çıkmayan Osman’ı atlatarak boş kaleye Süleyman ile 2. Gollerini attılar.

Oyun tekrar beraber vaziyete gelince sertleşti. 9 kişi oynayan İstanbulspor’lular tamamı ile müdafaaya çekilerek oyunu beraberlikle bitirmeye çalışıyorlar.Galatasaray’lılar da bozuk oyunlarına hala devem ediyorlardı. Galatasaray tarafarları takımlarının berabere kalmasına üzülürken 44. Dakikada Bedii manasını anlayamadığımız bir sebeple 18 pas çizgisi içinde topu elle tuttu. Orhan’ın attığı penaltı ile İstanbulspor’lular sahadan 3-2 galip ayrıldı.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir