İstanbulspor 1-0 Trabzonspor (17.09.2000)

Stat: Şükrü Saracoğlu

Hakem: Mustafa Çulcu, Kerim Akdülger, Refik Aka

İstanbulspor: Zdravko Zdravkov, Emrah Eren, Santos Moura, Ivailo Petkov, Bekir Gür, Recep Çetin, Fuat Buruk, Alioum Saidou, Murat Erdoğan (Dk. 60 Mithat Yavaş), Alban Bushi (Dk. 85 Bülent Duman), Bülent Üçüncü

Trabzonspor: Peter Milosevski, Igor Nikolovski, Güngör Öztürk (Dk. 27 Macit Güven), Osman Özköylü, Tamer Tuna, Sergen Yalçın, Erhan Namlı, Zarko Serafimovski (Dk. 46 Zafer Demiray), Gökdeniz Karadeniz, Hami Mandıralı, Rune Lange (dk. 46 Abdülkadir Demirci)

Gol: Dk. 16 Bülent Üçüncü (İstanbulspor)

Sarı Kartlar: Dk. 27 Fuat Buruk, Dk. 69 Alban Bushi, Dk. 82 Bekir Gür, Dk. 89 Ivailo Petkov (İstanbulspor)

Trabzonspor için dün gece deplasman değil, stadı dolduran taraftarlarıyla birlikte tipik bir Avni Aker maçıydı. Ama bu büyük avantaja rağmen, sahaya ilk yarıda futbol adına hiçbir şey koyamadılar. Bu devrede tek organize atak bile gelişmedi. Buna karşılık İstanbulspor’un ayağa isabetli paslarla, oyun alanına yayılarak yaptığı kolektif hücum girişimleri,  Bushi’nin yaratıcı özellikleriyle bütünleşince, ev sahibi takım her an gole yakın görüntüdeydi. Petkov’un alışılmış sol kanat bindirmelerine, bir de yeni transfer Emrah’ın sağ kulvara getirdiği ofansif hareketlilik eklenince, başarılı bir şablon ortaya çıktı. Güzel bir golle skor avantajı yakalandı. Sonrasında ise oyunun kontrolü ve üretkenlik yine İstanbulspor’daydı.

İkinci devrede Giray Bulak, kötü futbolu değiştirebilmek için bütün oyuncu değişiklik haklarını kullandı. Bu yarıda Trabzonspor, ilk devrenin aksine pozisyonlar buldu. Ama İstanbulspor’un da her kontratağı net gol tehlikesine dönüşüyordu. Son bölümdeki yoğun Trabzonspor baskısında kapanan. savunmada Bekir’in hava toplarındaki mükemmel performansıyla, diğer oyuncuların da kademe anlayışıyla İstanbulspor, rakibe geçit vermedi ve altın değerinde üç puan haneye yazıldı. Kolektif açıdan üst düzeyde bir futbol ortaya koydular. Tek eleştirilecek yanları, kaçırdıkları rekor sayıda inanılmaz net fırsatlardı. Takımda kalecisinden son adamına kadar herkes görevini fazlasıyla yaptı. En başarılı isimler Bekir ve Bülent Üçüncü’ydü.

Trabzonspor, cephesine baktığımızda şunu görüyoruz: Kolektif yetersizlik ve takım savunmasındaki arızalarla başarılı bir grafik çizmek mümkün değil. Ayrıca yabancıların hiç katkısı yok. Geçen seneki tablo bu sene de aynen devam eder.

Hakem Mustafa Çulcu bize göre çok başarılı bir yönetim gösterdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir