Sadettin Akayküçük

Sadettin Akayküçük 07.09.1962 tarihinde İstanbul’da doğdu. Aslen Edirne’li olan Akayküçük, İlk okul, orta okul ve liseyi İstanbul’da bitirdi. Futbola İstanbul’un amatör kulübü Altınok’ta başladı. Daha sonra 1979 senesinde Fenerbahçe genç takımına transfer oldu. 3 sene genç takımda oynadıktan sonra Fenerbahçe A takımına yükseldi ve bir sene kadroda yer aldı.

Daha sonra 2 sene Malatyaspor ve Erzurumspor’da oynayıp, 1984 senesinde İstanbulsporumuza Yeşilköy’deki arkadaşları vasıtası ile transfer oldu. Oynadığı 4 sene içinde 1 kırmızı kart görüp, 7 gol attı ve 107 maçta forma giydi. Silivrispor’a kaptırılan şampiyonluğun İstanbulspor’daki üzüntü duyduğu bir anı olarak taşıdığını söyleyen Akayküçük, daha sonra Kahramanmaraşspor’a transfer oldu ve 2 sene burada kaldıktan sonra 1991 senesinde transfer olduğu Nişantaşı Spor Kulübünde 4 sene oynayıp, 1994 senesinde aktif sporculuk kariyerini noktaladı.

Futbolu bıraktıktan sonra 9 yıl gazete dağıtımı ve 15 sene de emlak işi ile uğraştı. Halen emekli olarak yaşamını sürdürmekte.

Sadettin Akayküçük’e sağlıklı ve mutlu bir yaşam dileriz.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir