Cemil Kenar

13 Eylül 1962 günü Çatalça’da doğan Cemil Kenar, K.Çekmece lisesinden mezun oldu.

Futbola Fenerbahçe alt yapısında başladı, 4 yıl oynadığı bu kulüpte genç takım kaptanlığı da yaptı. Fenerbahçe A takımı ile Avrupa Karması ve Tottenham maçlarına çıktı.

1982 senesinde Samsunspor’a transfer oldu. Bir sezon Vefa  Simtel’de kiralık olarak oynadıktan sonra 1984 senesinde İstanbulspor’umuza geldi. Sarı siyahlı formayı giydiği 4 sene boyunca 60 maça çıkıp 11 gol atma başarısı gösterdi ve şampiyonluk mücadelesi verilen özellikle Çorluspor, Bakırköyspor ve Beyoğluspor maçlarında unutulmaz performans gösterdi.

1988 senesinde kaçan şampiyonluklardan sonra takımın sorunluluğuna getirilen Mustafa Yürür ile yaşadığı problemler nedeni ile takımdan ayrılarak Feriköy’e transfer oldu. Bir sezon bu kulüpte oynadıktan sonra  Silivrispor’a transfer oldu. 1994 senesinde Silivrispor küme düşünce profesyonel futbol yaşamına son verdi.

Daha sonra amatörlüğe dönerek Kumburgaz Spor’da antrenör oyuncu olarak görev yaptı ve aktif futbolculuk yaşantısını burada sonlandırdı.

Kenar, biri Spor Akademisi mezunu diğeri Hukuk Fakültesi öğrencisi iki evlat sahibi, Şu anda yaşamını sürdürdüğü Silivri yerel basınına yazılar yazıp emekliğin tadını yaşamakta.

İki Cemil’imiz Kenar ve Turan birlikte.

Cemil Kenar İstanbulspor hatıralarını ve İstanbulspor’u şöyle anlatıyor.

İstanbulspor’da unutulmaz hikayeleri olan önemli maçlar oynadık, mesela bir Beyoğluspor maçımız var ki, inanılmaz bir örneği daha yoktur.

İstanbulspor denince aklıma ilk imza attığım gün geliyor. Paramı almadan imzalamam demiştim. Başkanımız Fethi Erhan geldi, imzayı attırdı. Benden önce imzalayanların ödemelerini yaptı, sana para kalmadı akşam yazlığa gel paranı al dedi ve oynadığım süre zarfında hiç alacağım kalmadı. İstanbulspor’un değerini böyle anladım.

Sonraki transfer döneminde başka teklifler olmasına rağmen okul müdürümüz Mahir Yeğmen sayesinde bir okul servisi alarak kulüpte kalmıştım.

Herhangi bir vesile ile Cağaloğlu’na yolum düştüğünde, arabamı okulun bahçesine park etmek ne büyük ayrıcalıkmış. İyi ki o armaya hizmet etmişim diyorum.

Bunlar benim için oynanan maç atılan gol sayısından daha değerli anılar. Etkisi, katkısı olanlardan hayatta olanları saygıyla, hayatını kaybedenleri rahmetle anıyorum.

Bizlerde Cemil Kenar’a sağlık dolu mutlu bir yaşam diliyoruz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir