Alex: Aleksandrov Yordanov

Kısa ismi ile Alex olarak bilinen Aleksandrov Yordanov 19 Ocak 1975 tarihinde Bulgaristan’ın Plovdiv şehrinde doğdu. Futbola Bulgaristan’ın Maritsa kulübünde başladı.

1997-1998 sezonunda Levski Sofya’ya transfer oldu. 1997-2001 yılları arasında Levski Sofya’da 79 maçta 34 gol attı. 1999 yılında Bulgaristan’ın en iyi oyuncusu ödülüne sahip oldu.

Aleksandrov 10 Ocak 2001 tarihinde Levski Sofya’dan Kocaelispor’a transfer oldu. Kocaelispor’la 2002’de Türkiye Kupası şampiyonluğu yaşayan Aleksandrov Yordanov, yine Haziran 2002 döneminde Kocaelispor ile sözleşme yeniledi.


Ocak 2003 döneminde, ara transfer döneminde  İstanbulspor’umuza transfer oldu. Tekniği ve yaratıcı futbolu ile ön plana çıkan Alex, 2005 yılına kadar İstanbulspor’umuzda forma giyerken 84 maçta oynayarak 16 gol attı.

Daha sonrasında kısa sürelerle Kayserispor, Cherno More Varna, Konyaspor, Ankaragücü formalarını da giyen Yordanov, son olarak 2011 döneminde Levski Sofya’da ve ardından doğduğu şehir olan Plovdiv’de kariyerine Botev Plovdiv forması ile son verdi.  Yordanov’un gerek oyun zekası gerek takımı en kritik anlarda sırtlaması gerekse çözüm getiren akılcı oyun anlayışı ile yeri taraftarlar için her zaman özel olacaktır.

Bulgaristan milli takımında 11 maç forma giyerek 1 gol atan Yordanov. tarihimizde kısa süre forma giymesine karşılık en unutulmaz yabancı futbolcularımızdan biri oldu.

Tarihi Fenerbahçe maçından sonra gönüllerde taht kuran Yordonov’a. sağlıklı ve mutlu bir yaşam dileriz.

2 thoughts on “Alex: Aleksandrov Yordanov

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir