Marian Zeman

Slovakya futbolunun önemli yıldızlarından olan Marian Zeman, 7 Temmuz 1974 yılında Slovakya’nın Bratislava kentinde dünyaya geldi. Futbola doğduğu kentin takımlarından olan Slovan Bratislava kulübünde başlayan Zeman, yine bu kulüpte 1990-91 sezonunda profesyonel oldu. Aralıksız 1994-95 sezonuna kadar Slovan Bratislava’da forma giydi ve etkileyici performansıyla Slovakya milli takımına kadar yükseldi.

MARİAN ZEMAN İSTANBULSPOR’DA

Türkiye 1.Liginde ve UEFA Kupasında şampiyonluk hedefleyen İstanbulspor’umuz savunmaya takviye için arayışlarını sürdürüyordu. Aranan kan Slovakya’da bulunmuş, 1 Temmuz 1995’te Marian Zeman İstanbulspor’umuza transfer olmuştu. Başarılı performansıyla göz dolduran Zeman, Sarı Siyahlı forma altında  53 maça çıktı, 3 gol kaydetti, 2’de asist yaptı. Başarılı performansının ardından, 1997-1998 sezonunda 1.6 Milyon Euro bedelle Hollanda Ligi ekiplerinden Vitesse’ye transfer oldu.

KARİYERİNİN GERİ KALANI

Hollanda macerası pek istediği gibi gitmeyen Zeman’ın 1999-2000 sezonunda yeni durağı İsviçre’nin köklü kulüplerinden Grasshoppers oluyordu. Kiralık olarak forma giydiği Grasshoppers’da başarılı bir performans ortaya koydu ve Vitesse’ye geri döndü. 2003-2004 sezonuna kadar Vitesse’de forma giydi ve o sezon Portekiz Ligi ekiplerinden Beira Mar’a transfer oldu. Beira Mar’da 1 sezon forma giydikten sonra, 2004-2005 sezonunda profesyonel futbol hayatına son noktayı koydu. Zeman, Slovakya milli takımı ile 29 maça çıktı, 2 gol kaydetti.

Marian Zeman’a sağlık dolu bir yaşam dileriz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir