Almir Senan Gegiç

Almir Senan Gegiç 30 Ekim 1979 tarihinde Novipazar’da doğdu, Sırpve Türk pasaportları taşımaktadır.
İlk proferyonel anlaşmasını 1998 yılında FK Novi Pazar kulübü ile 17 yaşındayken yaptı. O sene 1 defa forma şansı bulabildi. Ertesi sezon, ilk on birde düzenli oynamaya başladı. Bir lig maçında, köşe vuruşundan doğrudan attığı gol ile menajer Aleksandar Seničanin dikkatini çekti. 18 yaşındayken Torino FC kulübünde denemek için İtalya’ya gitti, ancak yabancı sınırı nedeniyle takımda kalamadı. Serie A takımlarından Vicenza Calcio ile mukavele imzalamadan önce Brescia Calcio ve AC Chievo Verona kulüpleri ile de denenmeye çıkmıştı. O sene Vicenza küme düşmemek için mücadele ettiğinden, koç Colombo riske girmek istemedi ve yedek kaldı. Gegić Serie A’da oynayamadı. Vincenza küme düştü. Ertesi sezonda Gegić, Serie B’de 6 maç oynadı. Ancak daha fazla oynamak istediğinden ayrılmaya karar verdi.

2000-2001 sezonunda Türkiye’ye geldi ve Antalyaspor’la anlaştı. 2000–2001 UEFA Kupası’nda Antalyaspor ile Werder Bremen’e karşı oynayarak ilk Avrupa Kupası deneyimini yaşadı ve 2 Süper Lig maçında yer aldı. Antalyaspor’dan sonra Vicenza’ya geri döndü anlaşma yapmadan Kosice kulübüne transfer oldu ve burada bir sene geçirdi.2002-2004 sezonlarında Matador Púchov kulübünde oynadı. 2004-2007 sezonlarında Tatran Presov kulübünün kadrosunda yer aldı.

Ocak 2007’de Türkiye’ye ye tekrar gelerek İstanbulspor ile mukavele imzaladı, formasında adını Almir Senan olarak yazdırdı. İstanbulsporumuzda 10 maç oynarken Eskişehşrspor’a 1 gol attı. 2007-08 sezonunda 1. Liga takımlarından FC Chiasso’ya transfer oldu, 2011 senesine kadar burada kaldı, bu süre içinde 22 lig maçı oynadı. Burada kariyerini noktaladı.

Novi Pazar, Legionar ve daha sonra Nacional’da futbol okulu açtı .

Kaçak bir yıl sonra, Calcio scommesse skandalının bir parçası olarak 2012 yılında Milano’daki İtalyan makamlarına teslim oldu . Skandal ile Singapurlu bir sendika arasındaki bağlantıları onayladı ve yetkililerin daha sonra Dan Tan’a bağlandı.

2012 yılında İtalya’daki şike skandalına karışması nedeni ile ülkeye giriş yaparken Milano Malpensa havaalanında tutuklandı ve 6 ay hapis yattı.
2013 yılında İsviçre İkinci Ligi’nin Rancate takımına takımına antrenör oldu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir