121 Dakikalık Transfer: Ofir Haim

İstanbulspor’umuzun başına gelen en büyük talihsizlik TMSF’dir. TMSF’nin transferlerini incelemeye devam edelim. Gözlemlerimizde önemli bir nokta var, TMSF’nin muhafazakar yöneticilerinin futbolcu transferi için İsrail’li bir oyuncu tercih etmesi. Sporda bunlar olmaz demeyin mesela, aynı TMSF’nin Nejat Biyediç hocayı içki içiyor gerekçesi ile 3 gün sonra kulüpten gönderilmesi olayı var. Şimdi bu İsrail’li futbolcu İstanbulspor’da neler yapmış, görelim.

Ofir Haim
21 Nisan 1975 tarihinde İsrail’de dünyaya geldi.
Maccabi Tel Aviv U19 oynadıktan sonra İsrail’de H.Rishon Lezion, Maccabi Herzliya, Maccabi Jaffa, Hapoel Beer Sheva takımlarında oynadıktan sonra 29 yaşında ilk yurt dışı deneyimi için TMSF döneminde İstanbulspor’umuza transfer oldu.

30 Temmuz 2004 tarihinde mukavele imzaladıktan sonra 6 maça çıktı. (Gençlerbirliği maçında 73.dakikada oyuna girdi, Malatyaspor maçında 77. Dakikada oyuna girdi, A.Sebatspor maçında 75. Dakikada oyuna girdi, Kayserispor maçında 62.dakikada oyuna girdi ve 80. Dakikada 1 gol attı, Ankaragücü maçında 67. Dakikada oyuna girdi, Diyarbakırspor maçında 65.dakikada oyuna girdi).

Toplamda 121 dakika forma giydikten ve bir defa bile ilk 11’de oynamadan, 30 Aralık 2004 tarihinde mukavelesi sona erdirildi. 121 dakikalık transfer sizce başarılı bir transfer midir?

Tekrar İsraile dönüp Maccabi Tel Aviv, Maccabi Netanya, Maccabi Herzliya, Hapoel Ramat Gan ve Hapoel Marmorek takımlarında oynadıktan sonra aktif futbolculuk yaşamını noktaladı. Sonuçta futbol yaşamında tek yurt dışı deneyimi İstanbulspor olarak kaldı.

Teknik Direktörlük yaparak yaşamını devam ettirmektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir