332 Dakikalık Transfer: Moses Sakyi

TMSF döneminde yapılan transferlere göz atmaya devam ediyoruz. Bu gün nerede ise dünyayı dolaşmış ama bir yerde tutunamamış Moses Sakyi’ye bir bakalım. Ayrıca Sakyi’nin 2 dizinde de kıkırdak problemi olduğunu yazalım. İstanbulspor’a transfer olurken, nasıl sağlam raporu alındığı ise meçhul.

Moses Sakyi
12 Mart 1981 tarihinde Accra (Gana) doğumlu olan Sakyi, Iron Breakers kulübünde futbola başladı.
Liberty Futbol Kulübü’nde profesyonel oldu. Almanya’nın St.Pauli, CSKA Sofya, Slavia Sofia (Bulgaristan), Yimpaş Yozgatspor kulüplerinde oynadıktan sonra 1 Eylül 2004 tarihinde İstanbulspor’a transfer oldu.

TMSF’nin bu yabancı transferi bakalım İstanbulspor’da neler yapmış. Gelir gelmez ayağının tozu ile 12 Eylül’de 3-0 kaybettiğimiz Çaykur Rizespor ve 18 Eylül’de 2-1 kaybettiğimiz Samsunspor maçlarında 90 dakika forma giymiş. 26 Eylül tarihinde 4-1 kaybettiğimiz Galatasaray maçında ilk 11 başlayıp 44 dakika oyunda kalmış. Daha sonra ilk 11 de yer alamamış. Malatyaspor maçında 65. dakikada, Gençlerbirliği maçında 46. Dakikada, Denizlispor maçında 85. Dakikada, Beşiktaş maçında 80. Dakikada, Ankaraspor maçında 67. Dakikada oyuna girdikten sonra, 30 Aralık 2004’de mukavelesi sona erdirilmiş. Toplam 8 maçta oynayıp, 332 dakika süre almış.

Daha sonra, Estoril Praia (Portekiz), Olhanense (Portekiz), Estrela da Amadora (Portekiz), AEL Limasol (Kıbrıs Rum Kesimi), Zhejiang Greentown (Çin), Gondomar (Portekiz), Akzhayik Uralsk (Kazakistan), Persib Bandung (Endonezya), Moura (Portekiz), Rio Maior (Portekiz) gibi kulüplerde oynadıktan sonra, futbolu bıraktı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir