İstanbulspor 1-0 Altay (05.02.1967)

Stat: Ali Sami Yen

Hakem: Nevzat Tansuk

İstanbulspor: Yılmaz Urul, Bahattin Baydar, Bülent Buda, Yıldırım İper, Cevat Öznalçın, Türker Gülsoy, Hasan Altun, Haluk Erdemoğlu, Zorbay Kalkan, Bilge Tarhan, Ender Konca

Altay: Varol Ürkmez, İsmail Zeyrek, Yılmaz Canlısoy, Zinnur Sarı, Aytekin Erhanoğlu, Enver Katip, Teddy Virba, Behzat Çınar, Oğuz Böke, Ayfer Elmastaşoğlu, Aydın Yelken

Gol: Dk. 83 Cevat Öznalçın (İstanbulspor)

Kırmızı Kart: Dk. 84 Varol (Altay)

Çok çekişmeli geçen bir karşılaşmadan sonra İstanbulspor, Altay’ı tek golle mağlup etti: 1-0. Maçın başında canla-başla çalışan Altay’lılar, galibiyet için ümit vermişlerdi. Fakat dakikalar İlerledikçe Sarı-Siyahlılar oyuna hakim ve geç de olsa galibiyet golünü çıkardılar.

VAROL EFSANESİ KAPANDI

Her maça çıkışı bir hadise ve her maçı yine bir hadise olsa Altaylı Varol dünkü karşılaşmada da hünerini gösterdi. Maçın bitmesine 6 dakika kalıncaya kadar rakip forvete tahrik edici hareketlerde bulunan Varol, 84. Dakikada Haluk’u  yumrukladı. Tabii hakemde bu hareketinin cezasını verdi Varol’un… Fakat ne olduysa Altay’a oldu. Siyah .- Beyazlı takım maçın bundan Sonraki kısmını kalecisiz oynadı. Böylece Varol efsanesi de bu maçta kapanmış oldu.

Karşılıklı akınlarla geçen maçın tek golü 83. dakikada oldu. Türker’in şutu direkten döndükten sonra, gerilerden topu takip eden Cevat karşılaşmanın tek, golünü attı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir