İstanbulspor 3-0 Ankaragücü (23.04.1967)

Stat: Ali Sami Yen

Hakem: Rudolf Schreiner (Alman), Nihat Panter, Burhan Yalçın

İstanbulspor: Yılmaz Urul, Bahattin Baydar, Yalçın Saner, Türker Gülsoy, Yıldırım İper, Bülent Buda, Gökmen Özdenak, Zorbay Kalkan, Ender Konca, Bilge Tarhan, Haluk Erdemoğlu

Ankaragücü: Yunus Ceyhan (Aydın Tohumcu), İsmail Karali, Halim Kütükçüoğlu, Fikret Ayabakan, Şehmuz Eraslan, Selçuk Yalçıntaş, Doğan Tepeçalı, Coşkun Şahinkaya, Yüksel Şenol, Nuri Asan, Candan Dumanlı

Goller: Dk. 9 Gökmen Özdenak, Dk. 12 Bilge Tarhan, Dk. 70 Gökmen Özdenak (İstanbulspor)

İstanbulspor kader maçlarından birini oynuyordu. Buna karşılık Ankaragücü, tehlikeli bölgeden uzaklaşmış olduğu için rahat ve telâşsızdı.

Oyuna İstanbulspor çok süratli başladı. Bilhassa üç ortasının çok iyi bir oyun tutturmaları  haf hattının da onları gayet iyi desteklemeleri sayesinde, oyunun inisiyatifini ellerine aldılar ve 9. dakikada avuta giden bir topa Ender’in zamanında yetişerek, geri çevirmesi üzerine Gökmen, sıçrayarak mükemmel bir kafa şutu ile İstanbulspor’un ilk golünü attı. Bu gol Ankaragüçlüleri güzel oyuna teşvik ettiyse ‘de, yaptıkları gollük akınları kaleci Yılmaz yerinde çıkışları ile önledi. Nihayet 12. dakikada Zorbay’ın ara pasını yakalayan Bilge, rakip defans, futbolcularını çalımlayarak ceza sahasına girdi ve yerden sıkı bir şutla Sarı—Siyahlıların ikinci golünü de attı, Bundan sonra oyun sertleşti ve 21. Dakikada. Gökmenle çarpışan kaleci Yunus sakatlanarak oyunu terk etti yerine Aydın girdi.

İKİNCİ DEVRE

Devreyi 2—0 lık dezavantajla kapatan Ankaragüçlüler, ikinci yarıya süratli buna mukabil, İstanbullular iki farklı avantajı korumak için nedense telaşlıydılar. Ancak dakikalar ilerledikçe Sarı—Siyahlılar yine hakimiyeti ellerine aldılar, 60, dakikada Yakup müdafaanın hatasından istifade eden günün yıldızı Gökmen takımının üçüncü golünü de attı ve karşılaşma da 3-0 sona erdi.

Fotoğrafta Gökmen’in ikinci golü görülmekte.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir