İstanbulspor 0-0 Beşiktaş (21.02.1970)

Stat: Mithatpaşa

Hakem: Ömer Karadağ, Cumhur Demir, Özcan Gürkaynak

İstanbulspor: Yılmaz Urul, Alpaslan Eratlı, Yalçın Saner, Bülent Buda, Türker Gülsoy, Yıldırım İper, Ömer Ünal, Ahmet Altuntaş, Ahmet Gündoğdu, Cemil Turan, Kostas Kasapoğlu (Dk. 76 Bilge Tarhan)

Beşiktaş: Sabri Dino, Erkan Yanardağ, Zekeriya Alp, Sami Şenol, Vedat Okyar, Süreyya Özkefe, Nihat Yayöz, Sanlı Sarıalioğlu, Yusuf Tunaoğlu, Faruk Karadoğan (Dk. 59 Ahmet Özacar), Güray Erdener

Maçı anlatmaya Yılmaz’dan başlamak gerek.. Mutlak dört golü önlediği için.. Takımını Beşiktaş’ın hele ikinci yarıdaki 15 dakika süren ağır baskısı karşısında tek başına ayakta tutabildiği için… Kalesinde gittikçe devleştiği,  tribündeki seyirci  kadar rakip forvetlerin de takdirini topladığı için.

Kısacası, Yılmaz, golsüz maça İmzasını atan adam oldu dün…

26 ncı dakikada Güray’ın sağdan ortasına Nihat’ın ters tarafa hem de tam doksana attığı kafa şutunu önlemek kolay değildi her kaleci için. Yılmaz köşede topu bloke ederken, ilk kurtarışını da yapmış oluyordu böylece: Ve.. eğer devrenin bitmesine bir dakika kala skor  tabelası değişmedi ise bunda elbette ki, Yılmazın büyük rolü vardı. İstanbulspor kalesi, önce Nihat’ın pasına  Sanlı’nın attığı sert şutu önlemiş, arkasından bu defa Sanlı’nın pasına Nihat’ın bir önceki gibi ters köşeyi bulan kafa şutunda, topu yine köşede bloke etmişti.

İlk 45 dakika, gerek Beşiktaş, gerek İstanbulspor, öyle pek belirli bir baskı kuramamışlardı birbirlerine. İki tarafında ağır zemine rağmen yerden ve kısa paslarla oynama arzuları, hele bir de çalıma kaçmaları, zevksiz bir hale sokmuştu karşılaşmayı, Bir kaç güzel hareket de olmasa, pek çekilmezdi bu yarı.

Ama, ikinci 45 dakika, hiç de birincisine benzemedi.  Beşiktaş ağırlığını İyice koymuştu maça,  yüklendikçe yükleniyordu. Ne var Ki, kalede Yılmaz, vardı ve Beşiktaş forvetleri Yılmazı bir türlü mağlup edemeyecekti.

İşle 67 nci dakika  Yalçın’ın bir anlık tereddüdü İstanbulspor’a neredeyse çok ağıra mal oluyordu, Nihat kaptı topu, altı pasın köşesine kadar indi. Yılmaz atladı ayaklarına, ama çelemedi, Nihat’ın ortaladığı topa, biraz önce oyuna giren K. Ahmet vurdu. Alpaslan kale çizgisi üzerinden güçlükle çıkardı, Sanlı’nın sert şutu ise yan ağları buldu.

Bu arada bir de 71 inci dakika var ki, onu de belirtmek: gerek tabi. Süreyya’nın ceza sahası İçindeki Ömer’i itişine penaltı diyenler çok oldu. Ama hakem topa çok yakındı ve pozisyonu İyi takip ediyordu. Bu sırada Ömer’in topa, hakim durumda bulunmadığı da, bir gerçekti…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir