Galatasaray 2-0 İstanbulspor

Stat: Mithatpaşa

Hakem: Baha Kırçıl, Mustafa Gerçeker, Adnan Yılgıç

Galatasaray: Turgay Şeren, Ahmet Karıklı, Suat Mamat, Mustafa Yürür, Ergün Ercins, Bahri Altıntabak, Recep Adanır, Samim Uygun, Metin Oktay, Nuri Asan, Ahmet Berman

İstanbulspor: Meral Bayrı, İlhan Drahor, Yılmaz Koşan, Yüksel Gözüpek, Kenan Buharalı, Güngör Okay, Erdoğan Tokol, İhsan Baydar, Nazım Çamlıbel, Kostas Kasapoğlu, Ali Beratlıgil

Goller: Dk. 7 Suat Mamat, Dk. 36 Ahmet Karlıklı (Galatasaray)

Seyirci ve Hasılat: 14.465 kişi, 69.147 lira

Hareketsiz, mücadelesiz, kalitesiz ve zevksiz geçen maçta sarı – kırmızılıları 2 – 0 galip getiren golleri 7 ve 36. dakikalarda Suat ve K. Ahmet attılar.

Bir antrenman maçı havasında oynanan dünkü İstanbulspor – Galatasaray karşılaşması 2-0 sarı – kırmızılı takımın galibiyeti ile sona erdi.

90 dakikalık zaman içinde ne güzel bir şuta, ne heyecan verici bir hâdiseye, ne de yerini bulan bir pasa rastlanılmadı. Kısacası futbolda heyecan arayanlar, aradıklarını bulamadan Mithatpaşa Stadını terk ettiler. Gerçi Galatasaraylı taraftarlar, milli ligde bir mâniayı rahat aştıkları için sevinmiş olacaklardır. Ama takımın umumi haline bakıp ve ilerisini düşünenler öyle tahmin edilir ki, bu sevince iştirak etmezler. Galatasaray için ileri sürülecek tek mazeret geride bıraktığımız hafta içinde Ankara’da Fenerbahçe ile oynadığı hususi maçın yorgunluğu olacaktır. Metinin isteksiz halinde Recebin toplara girmeyişinde, Mustafa ve Ergun’un aksamasında. hatta hareketlerinden sakat olduğu anlaşılan Turgaydaki yıpratıcı bir mücadelenin tesirleri kolayca müşahede ediliyordu. Bereket versin Suat B. Ahmet ve biraz da Samime…

Ahmet dağınık ve iyi bir takım hüviyetinden uzak görünen İstanbulspor forvetinin zaman zaman saman alevi gibi parlayan akınlarını tesirsiz bırakırken, hücum hattında da Suat pas alıyor, pas veriyor ve hattâ uzak yakın demeden attığı şutlarla galibiyeti temin edecek bir golü arıyordu. Suat 7 nci dakikadaki golünü böyle şahsi bir gayreti neticesinde yaptı. Mustafa’nın attığı frikik İstanbulspor kalesini karıştırmıştı. Tecrübesiz kaleci Meral topu kontrol edememişti. Hattâ zamansız çıktığı söylenebilir. Bu sebeple elinden seken topu avut çizgisi üzerinden sola deplâse olan Suat yakalayacak ve dar bir zaviyeden topu filelere gönderecekti: 1-0. Galatasaray bu golden sonra uzun müddet neticeye rıza gösteren bir oyun çıkardı. Dağınık ve yerini bulmayan paslar ve maksada hizmetten uzak akınlar. Gerçi İstanbulspor’un müdafaa taktiğine başvurması ve Metin’i Kenan ve sağiç Yılmaz ile marke etmesi Galatasaray hücum hattının randımanının düşmesinde mühim bir faktör olmuştur. Ama Metin ilk defa bu maçta iki kişi tarafından marke edilmiyordu ki, bundan evvel bu taktiğe pek çok rakip itibar etmişti. Ama sonunda bu işten yine metin haklı çıkmıştı.

Kısacası Metin dün isteksizdi… Galatasaray ikinci golünü 36. dakikada Samimin attığı bir korneri Suat’ın aşırtma kafa pasını kovalayan Ahmet’in attığı bir kafa şutu neticesinde kazandı: 2-0. İstanbulspor müdafaasının ve kaleci Meralin yenen bu golde de hatası affedilmeyecek kadar büyüktü. İlk devre az sonra bu netice ile sona erdi.

İkinci devre

Müsabakanın ikinci yarısına rüzgârı arkasına alarak başlayan İstanbulsporlular ilk dakikalarda üst üste tam dört korner kazandılar. Bu kornerlerin ikisinde Ali’nin Yüksel’in attığı şutlar kaleci Turgay’ı da aşmış ve tam gol olacağı bir sırada ise B. Ahmet birini kafa ile, diğerini de ayakla kaleden çıkarmaya muvaffak olmuştu. Bu hâdise 48. dakikaya tesadüf eder. Sonra taraflar sahada gevşeyip dağılacaklar ve neticeye rıza gösteren bir oyun çıkartacaklardı. Hakemin lüzumlu lüzumsuz zamanlardaki müdahaleleri ve sert düdük çalışı dahi uyumak istidadında olan futbolcuları harekete getirmeye kâfi gelmiyordu. Hasılı milli ligin üçüncü haftasında İstanbullu sporseverler kalitesiz, zevksiz ve mücadelesiz bir maç seyrederek staddan ayrıldılar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir