İstanbulspor 1-0 Altınordu

Stat: Mithatpaşa

Hakem: Mehmet Uğursoy,  Tarık Yamaç, İhsan Geygel

İstanbulspor: Özkay Kurtaran, Yalçın Saner, Kemal Erkut, Güngör Okay, Güngör Tetik, Kenan Buharalı, Mustafa Yücel, Bilge Tarhan, Ali Beratlıgil, Nedim Doğan, Kostas Kasapoğlu

Altınordu: Ömer Kandemir, Namık Akgün, Nevzat Taşhan, Cavit Şahabattin, Melih Garipler, Aydoğan Çiplioğlu, Oğuz Turan, Bülent Esel, Beytullah Baliç, Arif Gümüşçeviren, Cengiz Kayalar

Gol: Dk. 9 Kostas Kasapoğlu (İstanbulspor)

Seyirci ve Hasılat: 13.137 kişi,  56.699 lira

İstanbulspor, dün Kasapoğlu’nun attığı tek golle Altınordu’yu mağlûp ederken, millî ligin ikinci devresi için iyi bir başlangıç yapmış oldu.

Ağır sahaya rağmen zaman zaman süratli ve zevkli geçen karşılaşma iki taraf forvetinin de değerlendiremediği fırsatlar sebebiyle ancak bir golle kapadı. Şayet İstanbulsporlu Ali, Bilge, Nedim, Altınordu’lu Arif ve Beytullah yakaladıkları müteaddit fırsatları kaçırmakta birbirleriyle âdeta yarışa kalkmasalardı, maç daha kaliteli bir seviyeye ulaşacaktı.

Oyuna hızlı giren sarı – siyahlılar, onuncu dakikada Mustafa’nın 3 Altınordulu arasından yuvarladığı topa 18 üzerinden çok sıkı bir şut atan Kasapoğlu’nun ayağından galip duruma yükseldikten sonra durakladılar. Bundan sonra Altınordulular kendilerini beraberliğe hatta galibiyete ulaştıracak fırsatlar yakaladılar. Fakat 15, 17 ve 18 inci dakikalarda girdikleri pozisyonlar Beytullah ve Arif’in ayağından dışarı çıktı.

İkinci devreye her iki takım da süratli başladı. Ancak saha ortasındaki güzel hareketler kale sahası içinde tesirsiz kalıyordu. İlk 30 dakikası bu tempo altında oynanan maçın sonlarında İstanbulsporlular yine açıldılar. 87 nci dakikada Kasapoğlu, 1 dakika sonra da Nedim’in şutlarını Ömer kurtardı ve maç da biraz sonra 1-0 İstanbulspor’un galibiyetiyle sona erdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir