İstanbulspor 1-1 İzmirspor

Stat: Mithatpaşa

Hakem: Sabahattin Ladikli,  Veli Necdet Arığ, Zeki Gürkan

İstanbulspor: Özkay Kurtaran, Yalçın Saner, İlhan Drahor, Güngör Tetik, Kenan Buharalı, Güngör Okay, Mustafa Yücel, Ali Beratlıgil, Bilge Tarhan, Kostas Kasapoğlu, Nedim Doğan

İzmirspor: Seyfi Talay, Şevket Köymen, Nurettin Terzi, Ergün Acuner, Şaban Gülcan, Erdoğan Öztoros, Erol Yılmaz, Gürcan Berk, Nedim Baloğulları, Gürel Kızılok, Mustafa Soykan

Goller: Dk. 13 Nedim Doğan (İstanbulspor), Dk. 40 Nedim Baloğulları (İzmirspor)

Seyirci ve Hasılat: 15.405 kişi,  66.165 lira

İstanbulspor – İzmirspor maçı, tarafların ikinci devre başında rıza gösterdikleri netice ile, berabere bitti. İlk devrede rakibine nazaran daha müessir bir oyun tutturan sarı-siyahlılar, ikinci yarıda santrahaf Güngör’ün sahaya dönememesi üzerine 10 kişi, hatta zaman zaman 9 kişi kalınca, bir puanı da kâr saydılar. Böylece üç forvetin sürükleyebileceği bir oyunla maçı bitirmeğe gayret ettiler.

İzmirspor ise ilk devrede yediği hatalı gole mukabele ettikten sonra, tamamen gevşedi. İki kenar hafının boş sahayı dolduramaması sebebiyle kazanacağı bir maçı beraberlikle kapadı.

Kaygan bir sahada kontrataklarla devam eden maçın ilk golünü İstanbulspor bir karambolda kazandı. Sağdan gelen topu Seyfi kale çizgisi üzerinde tutmağa hazırlanıyordu. Yetişen, Bilge şarjla topa hakim oldu. Kale içerisinde Şaban ve Şevket vardı. topu uzaklaştıracakları bir sırada Nedim çizgi üzerinden golü yaptı. 1-0.

Nedim’in şahane oyunu ile 30 uncu dakikadan sonra orta sahaya devre sonuna kadar hakim olan İzmirspor beraberliği temin etti. 40 ıncı dakikada Yalçın, Mustafayı düşürdü, çift vuruşta Gürcan’ın yuvarladığı topu. Nedim nefis bir şutla filelere yolladı. 1-1. İkinci yarıda da taraflar bütün gayretlerine rağmen neticeyi değiştiremediler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir