İstanbulspor 1-2 Ankara Demirspor

Stat: Mithatpaşa

Hakem: Kemal Yavman,  Sadrettin Gün, Seyfi Yüksel

İstanbulspor: Sabih Sünter, İlhan Drahor, Yalçın Saner, Yılmaz Koşan, Güngör Okay, Kenan Buharalı, Ali Beratlıgil, İhsan Baydar, Bilge Tarhan, Kostas Kasapoğlu, Nedim Doğan

Ankara Demirspor: Mehmet Erhallaç, Rauf Başaran, Münir Günday, Celal Soydan, Hüsnü Aytekin, Süreyya Özkefe, Cumhur Çorumlu, Celal Torkal, Timuçin Berker, Ali Rıza Odman, Coşkun Temiz

Goller: Dk. 33 Nedim Doğan (İstanbulspor), Dk. 20 Cumhur Çorumlu, Dk. 57 Cumhur Çorumlu (Ankara Demirspor)

Seyirci ve Hasılat: 17.638 kişi, 84.759 lira

Demirspor, dün Cumhur’un, birbirinden güzel iki golü ile İstanbulsporu yendi: 2-1. İki takımın da fırsat kaçırma yarışına giriştikleri müsabakada Demirspor’lular gerek ferden gerek kollektif oyunları ile İstanbulspor’lulardan üstündü. Sağhaf Hüsnü’nün ileri geri çalışarak forvet ve haf hattı arasında sağlam bir rabıta kurması, forvette Celâlin bir beyin rolünü muvaffakiyetle oynaması ve nihayet Cumhur gibi her atağı rakip kale için tehlikeli olan golcü bir elemanın varlığı, lâcivert – mavililerin galibiyetinde başlıca rolü oynadı.

İstanbulsporlular ise, doksan dakika başabaş mücadeleye tutuştukları rakiplerine forvet hattının beceriksizliği ve biraz da şanssızlıklarından mağlûp oldular. Fakat bu demek değildir ki, İstanbulsporlular maçı alabilirdi, bilâkis elde edecekleri en iyi netice beraberlikten ötesini aşamayacaktı. Yukarda saydığımız faktörler de buna mâni oldu ve sarı – siyahlılar sahadan mağlûp ayrıldılar.

İki takımın da arzulu ve hırslı başladığı oyunun ilk tehlikeli akınını İstanbulsporlular yaptı. Fakat 8 inci dakikada Ali’nin nefis ara pasına İhsan’ın altı pas içinde şut atmakta tereddüt etmesi sebebi ile vüzde yüz bir sayıdan oldular. 6 dakika sonra Timuçin’in, Coşkun’un sağdan yaptığı ortaya dönerek vurduğu vole ile top önce üst direğe, sonra da kale çizgisine çarpı ve kaleci Sabln’in kucağına düştü. 20 nci dakikada Demirspor’lular ilk gollerini kazandılar: A. Rızanın ortasına ceza sahası içinde hâkim olan Cumhur, Kenan’ın da müdahalesine rağmen yerden çapraz bir şutla Sabih’i avladı. Sarı-siyahlılar beraberliği ancak 13 dakika sonra elde edebildiler: Ali’nin derinlemesine verdiği pasla kale ağzına kadar inen Bilge’nin ortasına dalan Nedim, topu kafa ile ağlara takmakta gecikmedi ve devre 1-1 berabere kapandı.

Hareketli geçen maçın ikinci 45 dakikasında, Demirsporlular devamlı ataklarının semeresini almakta gecikmediler. 57 inci dakikada Celâl’in soldan çektiği faul atışına İstanbulspor müdafaasının müdahalede geç kalmasından istifade eden Cumhur, Sabih’in kıpırdanmasına imkân vermeden topu bu defa kafa ile filelere yolladı. Hemen akabinde sarı-siyahlıların bir hücumunda kaleci Mehmet’in tuttuğu topu İhsan faul yaparak kaleye attı, hakem bu gayri nizami sayıyı müteber addetmedi. İstanbulsporlular beraberlik fırsatını son dakikada bir daha yakalamalarına rağmen Güngör’ün kafa şutu direğe çarparak dışarı çıktı ve maç da 2-1 Demirspor’un galibiyeti ile son buldu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir