Feriköy 1-0 İstanbulspor

Stat: Mithatpaşa

Hakem: Rıfat Atakanı,  Kenan Çelik, Muhittin Soner

Feriköy: Necdet İnanç, Alekso Konstantinis, Kaplan Öğretmen, Ahmet Açıkgöz, Erdinç Küçükkorkmaz, Hikmet Galin, İsmet Yurtsü, Hüseyin Mevlüt, Faruk Pren, Rıdvan Saraçoğlu, Münacettin Barut

İstanbulspor: Sabih Sünter, Yılmaz Koşan, Yalçın Saner, Kemal Erkut, Güngör Okay, Yüksel Gözüpek, Kenan Buharalı, Bilge Tarhan, Nedim Doğan, Kostas Kasapoğlu, Mustafa Yücel

Gol: Dk. 74 Faruk Pren (Feriköy)

Seyirci ve Hasılat: 17.759 kişi,  76.192 lira

Feriköy tek golle de olsa İstanbulspor’dan iki puanı koparmasını bildi.

Bu galibiyet kırmızı-beyazlılar için hiç şüphesiz ki maça sonuna kadar asılmanın bir mükâfatı idi. Zira aşağı yukarı başabaş bir mücadelenin ve nihayet karşılıklı ele geçirilen fırsatların da denkleştiği bir maçta galibiyet ancak bu vasfı üzerinde toplamasını bilen tarafın olacaktı. Ve nitekim Feriköy rakibinin oyun üzerinde inisiyatifini kaybettiği 74 üncü dakikada attığı golle bu hakikati isbat ediyordu.

Feriköy oyuna süratli başlamış ve daha 4 üncü dakika dolmadan Faruk’un bir atağı ile ilk gol pozisyonuna girmişti.

İstanbulspor rakibinin hızını 14 üncü dakikada atlattığı bir tehlikeden sonra nisbeten kesmesini bilmiş 26 ncı dakikada Bilge vasıtası ile ilk defa rakip kaleyi yoklamıştı. Bilge müsait bir durumda olmasına rağmen kötü bir vuruşla takımını bir golden ediyordu. Devre Kasapoğlunun kaçırdığı bir fırsatla sona erdi.

İstanbulspor ikinci devrenin başlarında Feriköy defansını adeta allak bullak etmiş ve her an gol atabilecek bir hüviyete bürünmüştü. Ancak Feriköy rakibinin bu baskısından çabuk kurtulmasını biliyor ve 74 üncü dakikada Faruk’un attığı golle galibiyete ulaşıyordu. Bu dakikada İstanbulspor müdafaası Rıdvan’ın bir akınını ve nihayet yaptığı ortada topu uzaklaştıramamış ve Faruk da ceza sahası içinde yakaladığı topu sert bir vuruşla rakip ağlara takıvermişti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir