PTT 1-1 İstanbulspor

Stat: Ankara 19 Mayıs

Hakem: Hakkı Çaktırma,  Hakkı Gürüz, İsmail Dikmen

PTT: Metin Türel, Necdet Özer, Fuat Kızıltuğ, Nihat Fırat, Mustafa Aslan, Sedat Kutal, Yüksel Özbek, Yusuf Katırcıoğlu, Arif Kom, Abdullah Ünal, Şükrü Turankök

İstanbulspor: Özkay Kurtaran, Yalçın Saner, Yılmaz Koşan, Erdoğan Tokol, Kenan Buharalı, Yüksel Gözüpek, Nedim Doğan, Ahmet Şahin, Nazım Çamlıbel, Ali Beratlıgil, Kostas Kasapoğlu

Goller: Dk. 47 Abdullah Ünal (PTT), Dk. 18 Nedim Doğan (İstanbulspor)

Seyirci ve Hasılat: 7288 kişi,  39.838 lira

İstanbulspor ile PTT yenişemeyerek 1-1 berabere kaldılar. Vıcık vıcık çamurlu bir sahada oynanan müsabaka zaman zaman zevkli geçti.

Değil koşmanın yürümenin dahi güç olduğu sahada taraflar, kale önüne kadar götürdükleri topları çok kere en büyük rakipleri (çamur’a) teslim mecburiyetinde kaldılar.

İlk devresi İstanbulspor’un hâkimiyeti altında geçen karşılaşmada sarı – siyahlı forlar sayısız fırsatlardan istifade edemediler. İstanbulspor’un tek golünü 18 inci dakikada sağdan inkişaf eden bir akında Nedim attı. Kasapoğlu, Nazımdan aldığı pası demarke vaziyette bekleyen Nedim’e aktarmış, bu oyuncu da yerden ve köşeyi bulan bir vuruşla takımının ilk golünü yapmıştı.

İstanbulspor golden sonra bilhassa iki insaydin sürüklediği akınlarla rakip kale için zaman zaman çok tehlikeli olmuşsa da santrafor B. Ali kendisi için çok müsait olan çamurlu sahada topu ayağında ezmek suretivle fırsatlardan istifade edememişti.

Maçın ilk devresi Nedim’in golü ile İstanbulspor’un 1-0 lehine kapandı.

Önceleri İstanbulspor karşısında bir hayli bocalayan PTT ikinci devreye süratle girerek 47 nci dakikada beraberliğe kavuştu. 47 nci dakikada soldan atılan bir korneri sarı – siyahlı defans uzaklaştıramamış, yetişen Abdullah bir burun darbesi ile beraberliği temin etmişti.

Sahanın ağırlığı ve buna inzimam eden PTT hücumları İstanbulspor defansını yorgun düşürmüş, bilhassa son çeyrek dakikada sarı – siyahlı iki bek fazla gedik vermeye başlamıştı. Ancak. Özkay iyi bir gününde idi. Genç kaleci, ikinci devre tevali eden PTT akınlarında rakip forvete gollük fırsat vermemiş, 84. dakikada ise bu devre forvete çıkmış bulunan Necdet’in ayaklarına kapanmak suretiyle takımını mağlûbiyetten kurtarmıştı. Zaman zaman vasatın üstüne çıkarak temaşa bakımından zevkli bir seyir takip eden müsabakada taraflar başkaca sayı kaydına muvaffak olamadı ve maçta 1-1 berabere bitti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir