İstanbulspor 0-0 Beşiktaş

Stat: Mithatpaşa

Hakem: Muvahhit Afir, Kemal Karamercan, Salih Durusoy

İstanbulspor: Özkay Kurtaran, Yılmaz Koşan, Erdoğan Tokol, Güngör Okay, Kenan Buharalı, Yüksel Gözüpek, Güngör Tetik, İhsan Baydar, Ahmet Şahin, Nazım Çamlıbel, Kostas Kasapoğlu

Beşiktaş: Necmi Mutlu, Ayhan Hançer, Münir Altay, Kaya Köstepen, Sabahattin Kuruoğlu, Ahmet Özacar, Şenol Birol, Birol Pekel, Nazmi Bilge, Doğan Akı, Güven Önüt

Seyirci ve Hasılat: 17096 kişi, 78525  lira

Bir maç golsüz berabere bitebilir. Fakat, bir maçta, dünkü Beşiktaş – İstanbulspor maçındaki kadar bol gol fırsatı zuhur ettiği halde, o maçın berabere bitmesi, her zaman rastlanan hâdiseler, cümlesinden değildir.

Dün, Mithatpaşa stadına gidenler, işte, böyle nadirattan bir futbol müsabakası seyrettiler.

Beşiktaş, bütün oyun boyunca, bir türlü ahenklenemeyen bir takımın tipik örneğini verirken, iki puan kazanmanın gayreti ile yakaladığı pek çok fırsatı, gariptir fakat, daha ziyade, talihsizliği yüzünden gole çeviremedi.

İstanbulspor rakibine kıyasla daha ahenkli çalışmasına rağmen, bu ahenkli futbolla yakaladığı fırsatları, hakikaten gariptir, daha ziyade, beceriksizliği yüzünden değerlendiremedi.

Ve gene gariptir gol kısırlığı, talihsizlik ve beceriksizlik karışımı dünkü maç, bu vasıftaki bir oyunu tarif eden tatsız, zevksiz bir müsabaka şeklinde cereyan etmedi.

Hülasaten, Beşiktaş’la,  İstanbulspor dün bir garip maç oynadılar ve bu garip maçı, garip bir neticeye bağlayıp sahadan, beraberlikle ayrıldılar.

MAÇ

İlk on dakikada, sahaya sürdüğü yeni kadroyla rakibine kıyasen daha ziyade göz dolduran bir İstanbulspor ve bu rakip karşısında, bir oruç keyfi içinde gibi, bir türlü kendine gelemeyen, durgun, arzusuz bir Beşiktaş seyrettik. 12. dakika gelmiştik ki, sekiz numaralı formayı taşıyan Güngör, dokuz numaralı Güngör’den aldığı müsait bir pası kullanamadı.

Daha ziyade İstanbulspor’un bir varlık olarak göründüğü maç 24. dakikasına gelindiği vakit Beşiktaş, mevcudiyetini göstermek İmkânını buldu. İstanbulspor sol hafından topu kapan Birol’un güzel bir orta yaptığını gözdük. Ahmet daldı… Ama ayarsız bir dalış..  Topa kumanda edemedi ve gollü kaçırdı.

25 inci dakikada da sekiz numaralı Güngör Ahmet’e nazire yaptı. Müsait pozisyonda attığı şut Necmi’nin ellerinde kalıyor.

Devrenin  mütebaki kısmında, taraflar karşılıklı birer gol daha kaçırdılar. Ahmet’in, soldan getirip yaptığı ortada, Birol’un şutunun auta gitmesi müsamaha İle karşılanabilirdi. Fakat İhsan’ın uzun bir pası yakalayıp, Necmi ile karşı karşıya kaldıktan sonra, topu, bu oyuncuya adeta teslim etmesine ne demeli?

Taraflar, ikinci devrede, gol harcamak bakımından, birinci devreye kıyasla, çok daha cömert davrandılar. Daha 48. dakikada, kale önündeki, durumunu tayin edemeyen Birol şuursuz bir hareketle, vaziyeti, takımı lehine çeviremedi. 64. dakikada İse, İhsan mutlak gol pozisyonunda topu avuta attı.

Beşiktaş, devre başından beri gayrete gelmiş gibi. Oyunlarında şuur değilse bile, bir kazanma arzusu göze çarpıyor. Siyah – Beyazlılar, 68. dakikada, bu gayretle, rakip kaleyi abluka altına aldılar. Bu arada Ahmet’in şutu direkten döndü. Korner üstüne korner ama, netice yok.

71 inci dakikada, İstanbulsporlular, rakip baskısından uzun bir topla kurtuldular. Bu pası kovalayan dokuz numaralı Güngör topa hâkim oldu ve gol pozisyonuna girdi. Vuracağı zaman, Sabahattin taktı, tipik penaltıyı, hakem, vermekte tereddüt göstermiyor. Kasapoğlu, topu dikti, gerildi ve vurdu. Fakat, Necmi, soluna doğru yönelen topun, güzel bir plonjonla, ağlara değmesine mani oluyor.

Tehlikeyi atlatan Beşiktaşlılar, mukabil akınlarıyla, İstanbulspor kalesini karma karışık ettiler. Ahmet’in, bu arada savurduğu şut, gene direkten döndü. Birol, geri tepen topa bu kadar kötü vurmasa, Beşiktaşlılar, talihsiziklerine üzülmeyecekler.

75 inci dakikada, çok müsait pozisyonda, Birol’un vole denemesinin başarısızlığı, kaybolan yeni bir fırsatı ifade ediyor.

Dört dakika sonra da, Necmi, takımını, gene mağlubiyetten kurtardı. İhsan’ın şimşek gibi şutunu çelmek, doğrusu, her babayiğidin kârı değildi. Ve 85. dakikada, Birol’un son fırsatı da, topa vuramayarak kaçırmasından sonra, maç 0-0 berabere bitti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir