İstanbulspor 2-0 Altay

Stat: Mithatpaşa

Hakem: Sabahattin Ladikli, Cezmi Başar, Nejat Şener

İstanbulspor: Sabih Sünter, Yalçın Saner, Yüksel Gözüpek, Kenan Buharalı, Erdoğan Tokol, Güngör Tetik, Nazım Çamlıbel, Kostas Kasapoğlu, Ali Beratlıgil, Nedim Doğan, Ahmet Şahin

Altay: Varol Ürkmez, Ertan Gürkan, Kamil Özyurt, Yılmaz Canlısoy, Erkan Kural, Kazım Yıldız, Kamuran Soykıray, Nail Elmastaşoğlu, Gönen Üçer, Önder Veral, Ahmet Kulaksız

Goller: Dk. 27 Ali Beratlıgil, Dk. 35 Nazım Çamlıbel (İstanbulspor)

Seyirci ve Hasılat: 17.400 kişi, 76,087 lira

İstanbulspor dün, Altay’ı 2.0 yendi. Umumiyetle vasata yaklaşan teknik değerdeki bu maçta, taraflar, birbirlerinden pek farklı bir oyun oynamadılar.

Hattâ, denilebilir ki, bilhassa müsabakanın başlarında mağlûp takım. Topu. Rakibinden daha şuurlu kullanır gibi idi. Ancak, Altaylılar, oynadıkları futbol bu vasfı taşıdığı zamanlarda. Golü bulacak becerikliliği gösteremediler. Bu oluşta. onların beceriksizliği kadar İstanbulspor’un müdafaadaki sağlam ve takım halindeki çalışkan oyunu da rol oynadı.

İstanbulspor ise. topu daha gelişi-güzel götürmesine rağmen, Altay müdafaasının verdiği açıklardan faydalanmasını bildi ve maçı iki farkla aldı götürdü.

Rüzgârla beraber oyuna başlayan İstanbulspor’un dağınık hücumları ve Altay’ın daha derli toplu oyunuyla devam eden maçın 27. dakikasına kadar kayda değer hiçbir şey cereyan etmedi.

27. dakikada ise. İstanbulspor ilk golünü kaydediyordu. Bu dakikada, Altay müdafaasının uzaklaştıramadığı topu. Yüksel, sol taraftan yakaladı ve kale direğinin dibine kadar sürüp kısa bir orta yaptı. Alinin hafif vuruşu topun ağlara takılmasına yetmişti.

33. dakikada ise Altaylılar gole hayli yaklaştılar. Gönenin soldan yaptığı ortaya sağaçık hesaplı bir çıkış yapsa idi, sayıyı kaybedebilirdi. Bunu yapamadığı için, top kafasının üstünden uçtu gitti.

35. dakikada, İstanbulsporlular ikinci gollerini kazandılar. Bir serbest vuruşta. Altay müdafaasının müdahale etmediği topu. Nâzım, rahatça kaleye soktu.

Aynı Nazım, 43. dakikada, mutlak bir gol kaçıracak. Varol’un bloke edemeyip önüne yuvarladığı topu. Hesapsız bir vuruşla avuta atacaktı.

İkinci devrenin ilk yirmi dakikası karşılıklı akınlarla geçtikten sonra, Altaylılar, rüzgârın da yardımı ile oyuna hakim oldular. İstanbulspor kalesini zaman zaman bunaltan bu baskılı oyunun gole en yaklaşan anı, boş kaleye havale ettikleri bir topu, ağlara giderken Yalçın tarafından çıkarıldığı an oldu.

Altaylıların ümitsiz gayretleri baskılı, fakat neticesiz oyunlarını devam ettirirken. Ani bir kontatakla mükemmel bir gol fırsatı yakalayan İstanbulsporlular. Bunu. Nedimin ayağıyla kaçırdılar ve maç da böylece sona erdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir