İstanbulspor 6-1 Adapazarı İ.Y. (07.10.1932)

Stat: Fenerbahçe

Hakem: Nuri Bey

İstanbulspor: Kemal Koray, Ali Sohtorik, Semih Duransoy, Aziz Orhun, Murat Bey, Fahri Paçalıoğlu, Nihat Sayar, İsmail Paksoy, Selahattin Almay, Selahattin Beliren, Tevfik Gence

Adapazarı İ.Y.: Kamil, Ahmet, Şakir, Hüsnü, Hurşit, İbrahim, Ziya, Cavit, Nizamettin, Zeki, Hasan

Goller: Dk.36 ve Dk.43 Tevfik Gence , Dk.40 ve Dk.51 Nihat Sayar, Dk 62 ve Dk.70  Selahattin Almay (İstanbulspor),  Dk.86 Hasan (Adapazarı İ.Y.)

Türkiye futbol birincilikleri gurup müsabakalarına dün Kadıköy’ünde başlandı. İstanbul gurubunda, İstanbul, Kocaeli, Bandırma şampiyonları çarpışacak. Dünkü maçta Kocaeli mıntıkası şampiyonu (Adapazarı İdman Yurdu) ile İstanbul şampiyonu (İstanbulspor) karşılaştılar.

Oyuna başlar başlamaz İstanbulsporlular rakiplerinin sahayı yadırgadıklarından istifade ederek onların yarı sahasına girdiler. On dakika kadar misafirlerimizin sahasında paslaşan İstanbulsporlular ilk gollerini 36 ncı dakikada sol açıklarının şahsi gayreti ile kaydettiler.

Bu golden evvel çok tehlikeli vaziyetler geçiren Adapazar kalesi İstanbulsporluların bazen lüzumsuz kombinezonları bazen de çok müsait vaziyet aramaları yüzünden bir iki sayıdan kurtulmuştu.

İstanbulsporluların rakiplerini tazyikleri altında bulundurdukları zaman içinde Adapaar takımının hayli zayıf olduğu anlaşıldı. Buna mukabil merkez muavinleri yerinde oynayışları ile dikkati ve takdiri celbediyordu.

İstanbulspor’un birinci golünden beş dakika sonra sağ açığım ferdi bir inişinden şaşıran Adapazar kalecisine takımının ikinci sayısını da kale direklerinden içeri attı.

Bu ikinci golden sonra İyice açılan ve ilk dakikalardan daha şuurlu oynayan İstanbul spor takımı  birinci devrenin nihayetine doğru üçüncü golü de atmağa muvaffak oldu. Birinci devrenin bu son golünü de ilk golü yapan sol açık yaptı.

İkinci Devre

Bu devreye İstanbulsporlular daha hakim bir oyunla başladılar. Daha beş dakika geçmeden dördüncü golde oldu. Dördüncü golden on altı dakika sonra beşinci golü Selahattin güzel bir şutla yaptı. Bu golü hakem endbol gördüğü için saymadı. Fakat üç dört dakika sonra aynı oyuncu şüpheye mahal vermeyecek  şekilde beşinci golü de attı. İstanbulspor’un golleri birbiri peşine devam ettiği bu sıralarda Kocaeli şampiyonuna ehemmiyetli birkaç geçtiyse de gol çıkaramadılar.

Devrenin sonlarına doğru Adapazarı’nın yegane golü güzel bir şekilde inen sağ ve sol açıklarının gayreti ile olmuştur. Evvela sağ açık ileri bir akışla topu sürdü ve güzel ortaladı. Sağdan inen topu iyi takip eden sol açık topun ortalandığını görür görmez hemen fırladı ve güzel bir vuruşla takımının ilk ve son sayısını yaptı. Adapazarlıların bu golünden biraz evvel İstanbulspor Selahattin ile bir gol daha yapmışlardı. Maç bittiği vakit vaziyet İstanbulspor’un 6-1 lehine idi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir