İstanbulspor 2-2 Gençlerbirliği (14.03.1964)

Stat: Mithatpaşa

Hakem: Mustafa Gerçeker, Ahmet Bagatır, Necdet Türkantoz

İstanbulspor: Metin Türel, Yalçın Saner, Ercan Aktuna, Bahattin Baydar, Yılmaz Şen, Kamil Bayraktar, Bilge Tarhan, İbrahim Toker, Turgut Küçük, Ahmet Şahin, Kostas Kasapoğlu

Gençlerbirliği: Yüksel Günel, Aykut Oğuz, Burhan Geçer, İhsan Temen, Tevfik Kutlay, Orhan Yüksel, Oral Keçelioğlu, Abdullah Çevrim, Oktay Arıca, Zeynel Soyuer, Özkan Gürgün

Goller: Dk. 26 Kostas Kasapoğlu, Dk. 76 Bilge Tarhan (İstanbulspor), Dk. 14 Tevfik Kutlay (PEN), Dk. 56 Abdullah Çevrim (Gençlerbirliği)

Kırmızı Kart: Dk. 70 Özkan Gürgün (Gençlerbirliği)

Milli Ligin iki dişli ekibi İstanbulspor ve G. Birliği yenişemedi.

Oyuna hızlı başlayan İstanbulspor daha 7. dakikada İbrahim’in sert şutunu Yüksel’in güzel bir hareketle kornere çıkarması neticesinde ilk gol fırsatını kaçırdı. Ancak bu andan itibaren düzelen Gençlerbirliği 14. dakikada Özkan’ın sütunun Metin’den dönmesi ve Tevfik’in yaptığı ikinci vuruşun kale çizgisi üzerinde Yalçın tarafından elle kesilmesi ile bir penaltı kazandı. Yine Tevfik’in yaptığı penaltı atışı ile Kırmızı – Siyahlılar 1-0 galip duruma geçtiler. 26. Dakikada Kasapoğlu’nun güzel golü ile durum 1-1 oldu.

İKİNCİ DEVRE

Devre bu şekilde sona o erdikten sonra ikinci yarıda o İstanbulspor’un gol yapması beklenirken 56. dakikada Abdullah Gençlerbirliği’ni 2-1 galip duruma geçiriverdi. Bu golü müteakip Kırmızı – Siyahlılar yavaşlarken İstanbulspor forvetleri de rakip yarı sahaya iyice yerleşmeye başladılar. Ve arka arkaya elde edilen fırsatlar kaçtıktan sonra 76. Dakikada Bilge, Yılmaz’ın pasını iyi takip ederek takımını beraberliğe ulaştırdı.

Oyunun geri kalan kısmında İstanbulspor’un baskılı oyunu bir netice vermedi ve maç da bu skor değişmeden 2-2 sona erdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir