İstanbulspor 2-1 Feriköy (21.03.1964)

Stat: Mithatpaşa

Hakem: Ahmet Bagatır

İstanbulspor: Metin Türel, Yılmaz Şen, Yalçın Saner, Ercan Aktuna, Bahattin Baydar, Hasan Altun, Güngör Tetik, Bilge Tarhan, Kostas Kasapoğlu, Soner Metiner, Haluk Erdemoğlu

Feriköy: Necdet İnanç, Kaplan Öğretmen, Tuncer İnceler, Turgay Aksüt, Aydoğan Çiplioğlu, Ahmet Açıkgöz, İsmet Yurtsü, Mustafa Yücel, Rıdvan Kaner, Nusret Dalkıran, Mahmut Evren

Goller: Dk. 42 Soner Metiner, Dk. 77 Güngör Tetik (İstanbulspor), Dk. 82 Mustafa Yücel (Feriköy)

Küme düşme tehlikesinden uzak bulunan iki takımda rahattı. Puan endişeleri yoktu. Bu bakımdan dün zaman zaman zevkli geçen bir oyun seyrettik.

Feriköy doksan dakikanın hiç değilse 50-55 dakikasında rakibinden daha üstün görüldü. Fakat maçı kazanan taraf daha derli toplu kontrataklar yapan İstanbulspor oldu 2-1.

GOLLER

Feriköy’ün baskısı altında geçen maçın 42. dakikasında İstanbulspor ilk golünü kazandı. Haluk’un soldan yaptığı ortada,  Soner önüne düşen topu, Necdet’in ayaklarına kapanmasına rağmen Feriköy kalesine soktu. Devre bu gol ile bitti.

Feriköy’ün hakimiyeti ikinci devrede de devam ediyordu. Fakat 77. Dakikada müdafaasına yardıma gelen Sarı-Siyahlı santrafor Güngör kendi ceza sahasından kaptığı topla Feriköy ceza sahasına kadar sürdü ve Bilge ile nefis bir ver kaça girdikten sonra takımının ikinci golünü attı. 0-2 mağlup duruma düşen Kırmızı- Beyazlılar nihayet 82. Dakikada, Metin’in topu elinden kaçırmasından faydalanarak Mustafa’nın şutuyla bir gol kazanabildiler ve maç böylece İstanbulspor’un 2-1 galibiyeti ile son buldu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir