Ankara Demirspor 1-2 İstanbulspor (04.04.1964)

Stat: Ankara 19 Mayıs

Hakem: Burhan Özduygu, İzzet Özbaydur, Erol Oktay

Ankara Demirspor: Doğan Acar, Muzaffer Sipahi, Hakkı Ataeri, Hüsnü Aytekin, İbrahim Yüreklican, Hayrettin Karaman, Timuçin Berker, Fikri Elma, Baha Arslan, Birol Aşara, Mithat Şen

İstanbulspor: Metin Türel, Yalçın Saner, Ercan Aktuna, Yılmaz Şen, Bahattin Baydar, Güngör Tetik, Hasan Altun, Bilge Tarhan, Kostas Kasapoğlu, İhsan Baydar, Soner Metiner

Goller: Dk. 62 Yılmaz Şen (K.K) (Ankara Demirspor), Dk. 27 İhsan Baydar, Dk. 33 Bilge Tarhan (İstanbulspor)

İstanbulspor iddialı Demirspor’u 19 Mayıs Stadında dize getirirken altıncılık mevkiini de garantiledi: 2—1.

İstanbulspor’un baştan sona kadar hâkim oynadığı maçta Demirspor ancak 2—0 mağlup duruma düştükten sonra kendini biraz toparlar gibi oldu ve tek golü de maçın son dakikalarında kazandı.

Maçın ilk golünü 28. Dakikada soldan yapılan ortaya İhsan’ın attığı vole yaptı. Golden beş dakika sonra gol krallığında iddialı olan İstanbulspor’un acar forveti Bilge vasıtasıyle ikinci gol de oldu. Bilge çapraz ve zor pozisyonda olmasına rağmen attığı şut İstanbulspor’un galibiyetini ilân etti. Devre bu netice ile bitti.

İkinci devreye aynı hızla giren İstanbulspor bütün bastırmasına rağmen başka gol yapamadı. Ancak açılan Demirspor 78. inci dakikada tek golünü kazandı. Yılmaz ters vuruşla topu kendi kalesine attı ve maç ta 2—1 İstanbulspor’un galibiyeti ile sona erdi.

One thought on “Ankara Demirspor 1-2 İstanbulspor (04.04.1964)

Comments are closed.