İstanbulspor 1-1 Ankaragücü (20.09.1964)

Stat: Mithatpaşa

Hakem: Kemal Yavman, Y.Nurten, B.Üçer

İstanbulspor: Metin Türel, Bahattin Baydar, Yılmaz Şen, Yalçın Saner, Ercan Aktuna, Güngör Tetik, Mustafa Bozkurt, Ahmet Şahin, Bilge Tarhan, Kostas Kasapoğlu, Haluk Erdemoğlu

Ankaragücü: Yunus Ceyhan, Arif Uyan, İsmail Karali, Bülent Yalçın, Selçuk Yalçıntaş, Şehmuz Eraslan, Nuri Asan, Yüksel Şenol, Ertan Adatepe, Abdullah Ünal, İbrahim Ünal

Goller: Dk. 68 Kostas Kasapoğlu (PEN) (İstanbulspor), Dk. 40 Abdullah Ünal (Ankaragücü)

Dünün  ilk maçında, zaman zaman bilhassa ilk devrede rakibinden daha iyi ve kollektif bir oyun çıkaran Ankaragüçlüler, iddialı İstanbulspor ile 1-1 berabere kaldılar.. İlk devrede Ankaragücü’nün, ikinci yarıda da İstanbulspor’un baskılı gözüktüğü karşılaşmada, hakemin kötü idaresi oyunun sertleşmesinde mühim rol oynadı..

Karşılaşmanın ilk tehlikeli akınını Ankaragüçlüler yaptı.. Ercan’ın kısa düşen faul atışını yakalayan Yükselin ortaladığı topu, Ertan kaleciye teslim etti.. 14. dakikada Ertan’ın frikiğini kaleci kurtardıktan sonra, 25. dakikada İbrahim’in ortasını kaleci Metin uzaklaştıramadı. Topu yakalayan Nuri de ancak direkleri gördü.

Nihayet 40. dakikada A. Gücü güzel oyununun mükâfatını gördü ve Yükselin uzattığı topu Nuri çok güzel bir hareket ile kaptı, durdurmadan verdiği pası Abdullah sol bir şutla gole çevirdi. Devre 1-0 sona erdi.

İkinci devreye İstanbulspor hırslı girdi.. 67. dakikada Bilge’yi on sekiz içinde düşürdüler. Penaltıdan Kasapoğlu beraberliği temin etti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir