Galatasaray 3-1 İstanbulspor

Stat: Mithatpaşa

Hakem: Hakkı Çaktırma, İ. Önercan, C. Aybek

Galatasaray: Turgay Şeren, Doğan Sel, Naci Erdem, Candemir Berkman, Erol Boralı, Ergun Ercins, Ahmet Berman, Metin Oktay, Tarık Kutver, Kadri Aytaç, Yılmaz Gökdel

İstanbulspor: Metin Türel, Yalçın Saner, Bahattin Baydar, Yılmaz Şen, Ercan Aktuna, Hasan Altun, Mustafa Bozkurt, Haluk Erdemoğlu, Ahmet Şahin, Kostas Kasapoğlu, Nazım Çamlıbel

Goller: Dk. 19 Metin Oktay (PEN), Dk. 28 Erol Boralı, Dk. 52 Metin Oktay (Galatasaray), Dk. 40 Haluk Erdemoğlu (İstanbulspor)

Türkiye liginde, Avrupa kupasında, Spor – Toto turnuvasında ve bunların arasına sıkışan özel maçlarda, Galatasaray’ı İstanbulspor’dan başka hiç bir takım yenememişti bu mevsim… İşte bu gerçek, dünkü karşılaşmayı bir «puan mücadelesi» olduğu kadar, sezon başındaki «3-1’in rövanşı» hüviyetine de sokmuştu… ve Galatasaray, rövanşı aynı sonuçla almayı başardı.

Kupa galipleri’nde tur atlamanın azmi, ama yine Viyana yolculuğunun yorgunluğu içindeki sarı – kırmızılı takım, dün genel görünüşüyle «iyi bir maç» çıkardı.

Galatasaray, ilk golüne -çoklarınca biraz cömertçe verilmiş görünen- bir hentbol-penaltısı sonunda kavuştu. Metin’in ara pasında Tarık’a giden top, Hasan’ın eline çarpınca, hakem penaltı noktasını göstermiş. Metin de «bomba» vuruşlarından biriyle İstanbulsporlu adaşı kaleciyi mağlûp etmişti. Bunu, «9» numaralı forma ile, fakat hem ileri, hem geri oynar yan Küçük Erol’un, büyük golü takip etti. Tarık’tan sola geçen top, Erol’un nefis şutuyla kapalı köşeden ağları bulmuştu. İstanbulspor’un sayısı ise, forvetinin iki başarılı adamının eseri oldu: Ahmet’in götürdüğü topu, Haluk yerden, falsolu bir vuruşla ağlara gönderdi.

İkinci yarının 7., maçın 52. dakikasında Ahmet’ten Kadriye, ondan da sola kayan top, Metinin «golcü» ayağı ile bir kere daha İstanbulspor filelerini buldu. Bu, maçın sonucuydu. Galatasaray, canlı oynamış ve zorlu rakibinden iki puanı iki farklık galibiyetle almıştı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir