Feriköy 3-0 İstanbulspor

(0-0 beraberlikle sürerken çıkan olaylar nedeniyle 70.dakikada tatil edildi. Sonuç Feriköy lehine hükmen 3-0 tescil edildi.)

Stat: Mithatpaşa

Hakem: Hakkı Çaktırma, Bülent Üçer, Hıfzı Demirüstü

Feriköy: Necdet İnanç, Tuncay İnceler, Erol Evcimen, Ahmet Açıkgöz, İskender Sipahi, Arif Omaç, Necdet Atsüren, Fuat Saner, Turgay Aksüt, Rıdvan Kaner, Bilgin Nesil

İstanbulspor: Yasin Özdenak, Yalçın Saner, Bahattin Baydar, Yılmaz Şen, Hasan Altun, Yıldırım İper, Kostas Kasapoğlu, Haluk Erdemoğlu, Mustafa Bozkurt, Soner Metiner, İhsan Baydar

Seyirci ve Hasılat:  5.519 kişi,  26.710 lira

70 dakikalık maçı Feriköy kazandı. Daha doğrusu, İstanbulspor’un kaybettiğini söylemek gerek. sadece puan cetveline tesiri bakımından değil, centilmenlik ölçüleriyle de sarı — siyahlı takım, dünkü yarım maçın mağlubu oldu.

Futbol oynamaktan çok, çamurdan top sökme mücadelesi içinde geçen 70 dakikanın büyük kısmında Feriköy daha canlı görünmüş ve oyun da çokça İstanbulspor yarı sahasında oynanmıştı. Ama sonucu sağlayacak hareket olmamıştı. Maçın yarıda kalması ise, yan hakemin -ofsayt- gördüğü bir pozisyonda hakemin «penaltı» vermesinden doğdu: tam 70. dakikada Bilgin sağdan, iki İstanbulsporlu arasından dalarken, yan hakem bayrağını sallamış, ama bu ibarete itibar etmeyen hakem oyunu devam ettirmişti. Bilgin, akınını ceza sahasına kadar götürüyor, sonra kaleci Yasin’in ayaklarına atlayışıyla karşılaşıyordu. Top bir yana, Bilgin başka yana giderken, hakem doğruca penaltı noktasına koşuyor. Sarı – siyahlı futbolcular ise itiraz için hakemin etrafını çeviriyordu. Uzayan tartışmalar sonunda birden hakemin saha kenarına yöneldiği ve maçı tatil ettiği görüldü. Duruma göre, bu tatil Feriköy’ü hükmen galibiyete götürecekti.

Maçtaki hadiseler

Dünkü Feriköy – İstanbulspor maçının yarıda kalmasına sebep olan penaltı kararı üzerine, İstanbulsporlu Yalçın, hakem Hakkı Çaktırma’ya tekme atmıştır. Hakemin kendisini derhal oyundan çıkarma kararı da, ayrı bir protestoya zemin yarattı. Bu arada sarı – siyahlı bazı futbolcular Hakkı Çaktırma’yı iterek itirazda bulunmuşlar, hakemin ceketi yırtılmıştır.

Hakem oyunu tatil edip sahadan çıkarken, bu defa da bir seyircinin tecavüzüne uğramıştır. Hakemi yumruklayan seyirci, polisler tarafından yakalanmıştır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir