İstanbulspor 7-2 Adalet (05.06.1956)

Stat: Mithatpaşa

Hakem: Orhan Gönül

İstanbulspor: Sabih Sünter, Kamil Cengiz, Kenan Buharalı, Yüksel Gözüpek, Ünal Atay, Erdoğan Tokol, Merih Üççetin, Kadri Kartal, Orhan Aygüner, Aydemir Nemli, İbrahim Toker

Adalet: Şevki, Ayhan, Ahmet, Fahri, Cahit, Argun, Erol Keskin, Erol Topoyan, Rahmi, Oscar Lucas Garro, Turhan

Goller: Dk. 15 Aydemir Nemli, Dk. 28 İbrahim Toker, Dk. 31 Aydemir Nemli, Dk. 35 Aydemir Nemli, Dk. 55 Orhan Aygüner, Dk. 79 Aydemir Nemli (PEN), Dk. 83 Orhan Aygüner (İstanbulspor), Dk. 42 Erol Topoyan, Dk. 55 Ahmet Karlıklı (Adalet)

Dün Mithatpaşa Stadında oynanan İstanbulspor – Adalet maçı beklenmedik bir skorla 7-2 Sarı siyahlılar lehine sona erdi.

Oyun müddetince canlı ve kombine bir oyun çıkaran İstanbulsporlular Adaletin bütün hatları ile çok bozuk olmasından da istifade ederek sahadan açık farklı bir galibiyet ile ayrılmağa muvaffak oldular.

Goller nasıl odu:

16. dakikada İbrahim’in sağdan yaptığı ortayı Aydemir Şevkinin de çıkışından istifade ederek ilk İstanbulspor golü olarak Adalet kalesine soktu.

17. dakikada Aydemir’in Ahmet’i çalımladıktan sonra ortaladığı topu İbrahim uçarak attı bir kafa vuruşundan sonra ikinci,

30 dakika Yükselin vuruşunu uzaklaştıramayınca yetişen Aydemir üçüncü,

36. dakikada da yine Yüksel’in ortasını Cahit ve Ahmet’in arasından yakalayan Aydemir dördüncü İstanbulspor gollerini yapmağa muvaffak oldular.

Adalet bu devrede yegane golünü 43. dakikada Oscar’ın kafa pasını İyi takip eden K. Erol’un ayağından kazandı.

55. dakikada B. Erol’un ortasını soliçe geçen Ahmet kafa ile gole çevirdikten bir dakika sonra Orhan’ın sağdan çektiği falsolu şut beşinci defa Adalet kalesine girdi.

İstanbulsporlular altıncı gollerini 80. dakikada Aydemir’in pasını şuta çeviren Erdoğan’ın vuruşunun Ergun’un eline çarpmasıyla kazandıkları penaltı dan elde ettiler. Aydemir’in vuruşu sağdan ağları buldu. Bu golden 3 dakika sonra Orhan santra gerilerinden aldığı topla bütün müdafileri geçti ve takımına yedinci golü kazandırdı.

Maç da bu netice ile 7-2 İstanbulspor’un galibiyeti ile sona erdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir