İstanbulspor 3-2 Altay

Stat: Mithatpaşa

Hakem: Cezmi Başar, Halûk Özdemir, Sedat Özselçuk

İstanbulspor: Sabih Sünter, Enver Özdemir, Kenan Buharalı, Erdoğan Tokol, Güngör Tetik, Güngör Okay, Yüksel Gözüpek, Erhan Özbalkan, İhsan Baydar, Nazım Çamlıbel, Ali Beratlıgil

Altay: Akın, Kamil, Mustafa, Ertan, Nejat, Kazım, Ahmet, Coşkun, Gönen, Ayhan, Uğur

Goller: Dk. 4 Ertan (K.K), Dk. 57 Nazım Çamlıbel, Dk. 82 İhsan Baydar (İstanbulspor), Dk. 8 Ayhan, Dk. 25 Ahmet (Altay)

Seyirci ve Hasılat:  3.208 kişi,  8808 lira

Altay oyun üzerindeki üstünlüğünü ikinci devrenin 11 inci dakikasında ofsayttan yediği bir golden sonra kaybetti.

İzmir’in siyah-beyazlı takımı bu dakikaya kadar 2-1 galip durumdaydı ve hiç de mağlûbiyeti hak edecek bir oyun oynamıyordu. Fakat bu dakikada bariz ofsayttan yenilen gol takımı çökertmiş ve mücadele azminin kaybolmasına sebebiyet vermişti.

Altay ilk dakikalarda kendi kalesine attığı golle mağlûp duruma düşmüştü. Bu beklenilmeyen bir goldü ve Ertan’ın geriye verdiği pas kaleci Akın’ı kontrpiyede bırakmıştı. Fakat siyah-beyazlılar derhal toparlanıyorlar ve 8 inci dakikada Ayhan’ın, 23 inci dakikada da Ahmet’in attığı gollerle 2-1 galibiyete yükseliyorlardı.

Sarı-siyahlılar mağlûp duruma düştükten sonra biraz toparlanır gibi olmuşlardı. Devre bu şekilde bitti.

İkinci devreye Altay yine hızlı başlamıştı. Fakat 11 inci dakikada bir İstanbulspor akınında Altay, beklenmedik bir gol yiyordu. Yüksel ortasını yapmış ve top İhsan’in sırtına çarparak ofsayt durumunda bulunan Nazım’ın önüne düşmüştü. Bu durumda Nazım’ın aşırtma bir vuruşla golü yapması güç olmadı.

32 nci dakikada ise oyunun en şık golünü İhsan 25 metreden çektiği bir frikikle kaydetti. Akın sol üst köşeyi bulan topa uçmuş ama gole mâni olamamıştı. Maç bitttiği vakit İstanbulspor; sahadan iki puanı kurtarmış olarak ayrılıyordu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir