İstanbulspor 1-0 Beykoz

Stat: Mithatpaşa

Hakem: Nejat Şener, Abdülfet Çalışkan, Cemil Yıldız

İstanbulspor: Sabih Sünter, Enver Özdemir, Güngör Tetik, Güngör Okay, Yüksel Gözüpek, Erdoğan Tokol, Ali Beratlıgil, Kostas Kasapoğlu, İhsan Baydar, İbrahim Toker, Nazım Çamlıbel

Beykoz: Sıtkı, Ekrem, İsmail, Ziya, Aydın, Hasan, Mehmet Ali, Ali, Nusret, Nurcan, Yılmaz

Gol: Dk. 1 İhsan Baydar (İstanbulspor)

Seyirci ve Hasılat: 5166 kişi, 15 570 lira

Lüzumundan fazla sert, hırçın ve asabi bir hava içerisinde cereyan eden maçın ilk dakikasında İhsan’ın attığı gol, İstanbulspor’u sahadan 1-0 galip çıkarmaya kafi geldi.

Halbuki, Beykoz, rakibinden hiç aşağı değildi: rakipte ve gol fırsatı kaçırılıyor… Ama iki puan kaybedildi. Neden?.. Çünkü hakem Nejat Şener, 46 ncı dakikada bariz bir penaltıyı görmek için hakem gözünü yummuş olmalıydı. Zira Sabih kalesini bırakmıştı. topla kaleye dalan Nusret’i ise, bir kedi çevikliği ile yerde yatan Güngör eliyle durdurmaya çalışıyor. Bu oyuncu ile Nusret arasında en iyi birkaç defa gidip gelecek ve nihayet avuta çıkacaktı. İşte karar, âdeta kopan bir film, koptuğu yerden seyreden bir seyirci gibi en son bakıp bakıyor veriyordu: avut:..

Bu Beykoz takımı üzerinde soğuk bir duş tesiri yaptı. Dakikalarca ilerliyor büsbütün hırçınlaştıkları ve sinirlendikleri görüldü Beykozluların… Artık ne süreleri bilmez şekilde hareket ediyorlar ve şahsi gayretlerle sonuçta çalışmaya çalışıyorlardı. Bunda muvaffak olamadılar.

Maçın cereyanı ve tek gol

Müsabakasının 1 inci dakikasının dolduğu bir sıra gün görerek soldan hücuma geçen İstanbulsporlular, Beykoz müdafaasının «ofsayt» zannıyla mütereddit davranışından faydalanarak İhsan’ın ayağında galibiyet gollerini kazandılar. Bu gol İstanbulspor’u rahatlatmış, Beykoz ise şaşkınlığa sevketmişti. Bu nedenle ilk devrenin mühim bir bölümünde İstanbulsporluların daha rahat ve daha iyi bir oyun oynandığına tanık olunmuştur. 31 dakikada İhsan’ın 30 metre mesafeden attığı sert frikik sonucunda top, kaleci Sıtkı’nın suratına vurarak kurtulmuş, yetişen Nazım’ın akabinde atılan ikinci bir şut de büyük bir şansızlık eseri olarak direkten dönmüştür. Devrenin sonlarına doğru, Beykozluların Nusret taşıtıyla hücuma geçtiklerine işaret olundu. Ancak bu hücumların neticesi almaktan uzaktı.

İkinci devre

Hakeminin birinci dakikada vermediği penaltıdan sonra sert bir şekilde büründüğü maçta futbolcuların sık sık birbirleriyle hatalı girmeleri sonucunda sakatlandıkları görüldü. 60’ıncı dakikada İhsan’ın soldan attığı şaheser şutu Sıtkı korkunç bir refleksle yumruklayarak dışarı çıkardı. Maçın en çok takdir toplayan hareketi işte bu idi. Beykoz, hiç olmazsa bir beraberliği yakalamak için didindi. İstanbulspor ise oyunun ilk dakikalarında attığı gollü müsabakanın sonuna kadar muhafızlık yapmaya çalıştı ve muvaffak oldu…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir