İstanbulspor 1-1 Beşiktaş (28.02.1960)

Stat: Mithatpaşa

Hakem: Muzaffer Sarvan

İstanbulspor: Özkay Kurtaran, Enver Özdemir, Garbis Parsehyan, Yüksel Gözüpek, Kenan Buharalı, Güngör Tetik, Güngör Okay, Nazım Çamlıbel, Ahmet Şahin, Bilge Tarhan, Kostas Kasapoğlu

Beşiktaş: Necmi, Ayhan, Bahattin, Münir, Sabahattin, Kaya, Nazmi, Birol, Arif, Şenol, Faik

Goller: Dk. 48 Bilge Tarhan (İstanbulspor), Dk. 41 Arif (Beşiktaş)

Milli Ligin dün şehrimizde yapılan müsabakalarının ikincisinde lig lideri Beşiktaş’la İstanbulspor takımı karsı karsıya geldiler. Orta Hakem Muzaffer Savran idaresinde oynanan maç Siyah — Beyazlı takımın liderlik yolunda kritik bir puan daha kaybıyla son buldu…

BEŞİKTAŞ DAĞINIKTI

İstikrarsız fakat zorlu bir engel karşısına çıkan Beşiktaş takımı her hattıyla bozuk sistemsiz ve şuursuz gözüktü. Forvet hattının o şaşırtıcı paslaşmalarından ani deplasmanlarından eser olmadığı gibi, ne içer ne de yan haflar takımı muvazeneye getirecek dörtgen irtibatını teşkil edemediler, çok aksadılar. Birol’un her nedense isteksiz ve gayretsiz hareketleri de Beşiktaş’ın galibiyetini bidayette «karambole» bırakmıştı. Filvaki Siyah — Beyazlı forları bir hayli gollük «karambol» pozisyonlarına girdiler. Gelgelelim bu gibi vaziyetlerde gol yapmak «santim ve saniyeleri» çok dikkatlice hesaba katılması gereken müdahaleleri icap ettiriyordu. Ya müdafaa: işte esas dağınık olan bu hattı, dağınık, karmakarışık;  her top gelişinde birbirine giren bir grup… ve ne yaptığını bilen bir tek Bahattin.

GENÇ İSTANBULSPOR TECRÜBESİZ FAKAT ŞUURLUYDU!.

Kuvvetli rakibi karşısında iddiasız oluşu sebebiyle nispeten şuurlu oynayabilmek imkânını bulan İstanbulspor, hemen hemen genç ve yeni elemanlardan kurulmuştu.

Bir kaçı tecrübeli oyuncu olan» müdafaada en güvenilen iki eleman «Güngörler» zaman zaman aksadılar,  feci falsolar yaptılar. Kalede Özkay enerjik müdahalelerde bulundu.

Netice itibariyle «müdafaa elbirliğiyle çalıştı ye alınan puanda hak sahibi oldu» diyebiliriz. Yükselin çok bozuk oyununa mukabil genç arkadaşları rakip gerilerine tehlikeli oldular, fakat «cömertik» değil de «tecrübesizlik» sebebi ile fırsatları bol bol harcadılar. Sarı — Siyahlıların açılıp kapanışları gayet güzeldi.

Umumiyetle karşılıklı akınlarla geçen oyunun ilk vuruşunu saat 15.00 de Beşiktaş yaptı. Taraflar devamlı surette müteaddid gol pozisyonları yakalıyorlardı. İşte:

Dk. 15; Nazmi’nin altı pas içinde karambolde attığı vole Özkay’ın kucağını buldu.

Dk. 31; Kasapoğlu’nun sert frikiği kaleye girerken Kaya’nın sırtına çarptı.

Dk, 32; Beşiktaş’ın kazandığı bir serbest atışta top İstanbulspor on sekizine düştü; fare gibi ayaklarda dolaştı kaleciyi geçmesine rağmen bir türlü kaleye girmedi.

Dk. :40 Bilge sağdan Münir’i geçip ortaladı, Nazım Necmi ile karşı karşıya, topu iyi kullanamadı.

Devrenin golsüz biteceği zannedilirken 42 dakıkada Bahattin’in çektiği frikik Sarı-Siyah on sekizine süzüldü; Şenol’un. müdafiler arasından çıkıp vurduğu kafa Enver’in önüne düşerken Arif enfes bir sağ vole ile çapraz pozisyonda topu ters taraftan ağlara taktı devre de bu şekilde, 1—0 Beşiktaş’ın lehine kapandı.

İkinci yarıda Beşiktaş’ın daha iyi oynayıp maçı mutlaka garantileyeceği zannedilirken İstanbulspor 48. dakikada hemen bir gol atıverdiler: Ahmet’in soldan çektiği frikiki müdafilerin bir kısmını aştı ve onların arasında bulunan Bilge’ye geldi. Bu oyuncu da gayet soğukkanlıca topu düzeltip yakın mesafeden sol voleyi patlattı: 1—1.

Son derece sürati ve heyecanlı geçen oyunun mütebaki kısmında her iki takım da sayısız gol fırsatları yakaladı. Fakat forvetler sayıya gidecek son vuruşu yapamadıklarından maç bu neticeyle 1-1 berabere nihayete erdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir