Karagümrük 0-0 İstanbulspor (26.03.1960)

Stat: Mithatpaşa

Hakem: Muzaffer Sarvan

Karagümrük: Sümer, Nihat, Özcan, Ünal, Zekai, Kadri, Bilgin, Turhan, Kadri, Aydın, Tarık

İstanbulspor: Sabih Sünter, Garbis Parsehyan, Güngör Tetik, Güngör Okay, Yüksel Gözüpek, Kenan Buharalı, Nazım Çamlıbel, Kostas Kasapoğlu, Ahmet Şahin, Bilge Tarhan, İhsan Baydar

Denk kuvvette iki takımın mücadelesi beraberlikle nihayetllendi. 0—0. Rakibinden daha fazla gol pozisyonuna giren Karagümrük, biraz da talihsizlikle iki puanı rakibinden alamadı. Kırmızı — Siyahlı on bir iki açığı Tarık ve Aydın’ın süratli ve seri oyunu ile gol pozisyonlarına giriyor, golü rakibinden daha fazla arıyor, fakat son neticeye ulaşacak hareketlerde zayıf kalıyordu.

Hücumda kaptan Kadri de oyunun her anında rakip ceza sahasında tehlike yaratabiliyordu. Ortada Turan ise sadece koşmakla yetiniyor ve İstanbulspor gerilerini çökertmeğe çalışıyordu. Fakat bu oyun ortada mükemmel oynayan Güngör’ün karşısında netice vermiyordu.

Karagümrük gerilerinden ise Bilgin hariç vazifesini yapmayan adam yoktu. Santrhafta Kadri havadan olduğu kadar yerden de bütün topları kesti ve Genç Milli Bilge’yi pozisyona sokmadı. Kaleci Sümer yerinde birkaç kurtarışı ile müsbet not aldı.

Sarı-Siyahlılar oyunun bir kısmında mahkum oynadılar. Sol bekte Yüksel  maç boyunca büyük hatalar yaptı ve Karagümrük de hücumlarını ekseriyetle sağ kanattan yaptı. Oyunun 5. dakikasında İstanbulspor kalesi ilk tehlikeyi  yaşadı. Kadri’nin ileri bir pasını Yüksel müsait durumda kesemedi Zekai’nin 18 e dalıp çektiği sert şut Sabih’in bakışları arasında az farkla auta çıktı.

İstanbulspor akınlarını ortadan geliştirmek istemesi ve Bilge’nin çok iyi bir gününde olmayışı ile neticesiz kalıyordu. 31. dakikada Ahmet’in ortaya aktardığı bir topu Bilge yakaladı ve Bilgin ile Nihat’ı çalımladıktan sonra çapraz pozisyonda şutunu attı. Top ağlara takılmıştı fakat yan ağlara. Sarı — Siyahlıların bu kaçırdıkları fırsatlar evvel, Sabih’te mutlak bir gol kurtarıyordu. 20. dakika dolarken Turanın ileri bir pasını Yüksel’den sıyrılan Tarik daldı ve ceza çizgisi üzerinden sert bir şut attı. Sabih topu iyi takip ederek köşeden girmekte olan topu yakaladı.

İSTANBULSPORUN  ŞANSI

Karagümrük hakikaten talihsizdi. 38. dakikada Aydın’ın düşürülmesi ile Karagümrük çapraz vaziyette bir çift vuruş kazandı. Kadrinin çektiği şut üst direğin içine çarparak geri geldi. Kadri topa tekrar hâkim oldu ve yeniden sıkı bir şut çıkardı. Bu defa da top yan direğe çarparak kurtulmuştu.

Bu kaçan golden sonra Kırmızı — Siyahlar bir ara bozuldular. Fakat  İstanbulspor bu fırsattan istifade edemedi ve ilk devre 0—0 sona erdi.

İKİNCİ YARI DA GOLSUZ

İkinci 45 dakika başlarken iki takım da beraberliğe razı idi. Ve oyun bu tempoda devam etti. Daha çok ortalarda cereyan eden oyun hakemin düdüğü ile nihayetlenirken, taraflar puanları paylaşarak sahadan ayrılıyorlardı.

Bu devrede iki tehlikeli pozisyonu şu şekilde sıralayabiliriz; 58. dakikada gerilerden Ünal’ın çok uzun açtığı bir topa Turan ve Garbis beraber müdahale ettiler. Turan topu Garbis’ten kurtardı ve Tarık’a geçirdi. Bu oyuncunun yakından çektiği şut auta gitti. 78. dakikada Bilgenin bir atağına mani olmak isteyen K. Gümrük santrahafı Kadri kalecisine bir geri pas vermek istedi, kısa düşen topa Ahmet yetişti. Ceza çizgisi içinden attığı sert şutu Sümer köşede yakalayarak gole mani oldu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir