İstanbulspor 1-0 Kasımpaşa

Stat: Mithatpaşa

Hakem: Ahmet Bagatır,  Vahit Kurtuluş, Ahmet Şenyiğit

İstanbulspor: Sabih Sünter, Kemal Erkut, Kenan Buharalı, Yüksel Gözüpek, Erdoğan Tokol, Güngör Tetik, Nevzat Bilger, Bilge Tarhan, Nazım Çamlıbel, Nedim Doğan, İhsan Baydar

Kasımpaşa: Hazım Cantez, Sedat Kaçmaz, Fehmi Sağınoğlu, Yılmaz Akgün, Özcan Esinduy, Ruşen, Atilla Aydın, Yılmaz Öztürk, Adnan Gacamer, Fikri Kurt, Ahmet Deniz

Gol: Dk. 59 İhsan Baydar (PEN) (İstanbulspor)

Seyirci ve Hasılat: 9654 kişi, 37.884 lira

Denk kuvvetlerin mücadelesi şeklinde geçen oyun zaman zaman vasat, hatta vasatın üstünde bir tempo içinde cereyan etti. Sakatlığı geçen Sabih’in takıma iltihakı sarı-siyahlılara çok şey kazandırmıştı. Zira genç kaleci arkadaşlarını moralman düzeltmekle kalmayacak, yaptığı çok güzel 3 kurtarış ile takımını mutlak bir mağlûbiyetten de kurtaracaktı. Son haftaların başarılı takımı Kasımpaşa ise evvelâ rakibi küçük görmenin cezasını çekiyordu. Maça durgun bir tempo ile başlamışlar, mağlûp duruma düşünceye kadar aynı tempoyu muhafaza etmişlerdi. İhsan’ın penaltıdan attığı golden sonra işin ciddiyetini idrak eden lâcivert-beyazlıların, rakip kale önünde kurduğu baskı da gerek Sabih’in güzel oyunu, gerekse Kasımpaşa forvetinin beceriksizliği sebebiyle netice vermeyecekti.

Maçtan notlar ve tek gol

İlk devresi akınlarla golsüz sona eren maçın ilk ciddi tehlikesini İstanbulspor kalesi atlattı. 15. dakikada Ahmet’in gerilerden getirdiği topa ceza sahası üzerinden vurduğu voleyi, Sabih sol köşeden uçarak kornere çıkardı. 26. dakikada İhsan’ın ortaladığı topa Nazım’ın attığı kafa şutu üst direği sıyırarak dışarı çıktı 32. dakikada ise derinlemesine bir pasa dalan Fikri’yi Sabih çıkış yaparak durdurdu. İkinci devrenin hemen başında Sabih, önce Yılmaz sonra da Fikri’nin ayağından topu kurtardı.

Oyunun yegâne golü ise 59. dakikada oldu. Özcan’ın bir hatasından istifade eden Bilge’nin pasına dalan İhsan’ı Sedat ceza sahası içinde gole giderken düşürdü. İhsan yerden ve sert bir şutla penaltıyı gole çevirdi. 63. dakikada solhaf Yılmaz’ın 30 metreden çektiği çok sert frikiği de Sabih uçarak kornere çıkardı. Bu dakikadan sonra Özcan’ı ileri alan Kasımpaşalılar hiç olmazsa beraberliği temin etmek için çok çalıştılarsa da 82 ve 88. dakikalarda Yılmaz’ın demarke vaziyette kale sahası içinde kaçırdığı goller buna imkân vermedi ve maç 1-0 İstanbulspor lehine sona erdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir