İstanbulspor 1-0 Şekerhilal

Stat: Mithatpaşa

Hakem: Muzaffer Sarvan, Baha Kırçıl, Yaşar Nurten

İstanbulspor: Sabih Sünter, Yılmaz Koşan, Kemal Erkut, Erdoğan Tokol, Kenan Buharalı, Yüksel Gözüpek, Güngör Tetik, Ahmet Şahin, Nazım Çamlıbel, Bilge Tarhan, Nedim Doğan

Şekerhilal: Selahattin Ünlü, Arif Uyan, Necmettin Özgül, Burhan Dalay, Cahit Dikici, İlhan Bozer, Ülkü Saroz, Bülent Yalçın, Nazmi Meriç, Yalçın Ayvazoğlu, Metin Erman

Gol: Dk. 43 Nedim Doğan (İstanbulspor)

Seyirci ve Hasılat: 14.229 kişi,  59.748 lira

Dünkü İstanbulspor – Şekerhilâl maçını seyredenlerden memnun kalan hiç şüphesiz ki sarı – siyahlı taraftarlar olmuştu. Bu da takımlarının ortaya koyduğu futboldan değil de, kazanılan iki puandan ileri geliyordu.

Taraflar 90 dakika zarfında ne yapmışlardı? Belki bir iki güzel hareket ve nihayet skor levhasını değiştiren bir gol. Bunun dışında oynanan futbol ise bir kenar mahalle futbolundan ileri gidememişti.

35 inci dakikada Nazım’ın 8 pas içinden kaçırdığı fırsat bu kötü futbolun seyircisini uyandıran ilk hareket olmuştu. 43 üncü dakikada Nedim’in attığı gol ise maçın neticesini tayin edişi bakımından enterasandı. Yoksa golün yapılışında göz dolduran bir hareket aramak fazla iyimserlik olurdu. Yüksel, gelişi güzel bir orta yapmış. İlhan da acemice bir kafa vuruşu ile topu kendi sahasının 6 pası içine düşürmüştü. Nedim önünde biran için gördüğü topu plaseliyor ve golü yapıyordu.

İkinci devre maç biraz daha süratli idi. Amma beceriksizlik yüzünden kaçırılan fırsatlar İstanbulsporu daha farklı bir galibiyetten ediyordu. 56 ncı dakikada Yılmaz, Selâhattin’in üzerinden topu aşırttığı halde durumu değiştirememiş, 78 inci dakikada da Şekerhilâl en azından bir beraberlikten olmuştu. Sabihin elinden kaçırdığı top kaleye girerken Kemal tarafından çıkarılmıştı.

İşte dünkü maçın bütün hareketleri bundan ibaretti ve galip gelen tarafın yüzü sadece iki puan için gülüyordu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir