İstanbulspor 2-1 PTT

(14.10.1961 günü oynanması gerekirken milletvekili seçimi nedeniyle ertelendi ve bugün oynandı.)

Stat: Mithatpaşa

Hakem: Kemal Yavman, Nazif Oturgan, Doğan Babacan

İstanbulspor: Yılmaz Urul, Aleko Konstantinis, Yalçın Saner, Güngör Tetik, Kenan Buharalı, Yüksel Gözüpek, Tuncay Becedek, Kemal Kalkan, Bilge Tarhan, Güngör Ketenci, Kostas Kasapoğlu

PTT: Sürhat Güngör, Nihat Fırat, Necdet Özer, Mustafa Ertan, Yılmaz Yücetürk, İsmail Temeller, İlhan Bozer, Şükrü Turankök, Çetin Güney, Abdullah Ünal, Tanman Akan

Goller: Dk. 54 Kostas Kasapoğlu, Dk. 55 Kemal Kalkan (İstanbulspor), DK. 80 Şükrü Turankök (PTT)

Seyirci Ve Hasılat: 4.181 kişi, 12.216 lira

Maçın 54 üncü dakikasında biri tribünlerde, diğeri ise kale arkasında uyuyan iki adam birden uyanıverdiler. Her ikisi de hayatlarından son derece memnundular..

Kale arkasındaki şişman şahıs skor levhalarını değiştiren pehlivandan başkası değildi. Esneyerek netice levhalarına doğru gitti (1) rakkamı yerine koyacağı sırada, topu ikinci defa PTT ağlarında gördü. 2 rakamını netice levhasına iliştirdi.

Tribünlerde uykudan sevinerek uyanan ise, İstanbulspor kulübünün başkanından başkası değildi.

Maç bu ana kadar uyutacak kadar cansız ve hareketsizdi. PTT forveti dışında hemen her futbolcu topa lütfen dokunuyor, sanki «hakem bitiş düdüğünü çalsa» diyordu.

İşte bu sırada Güngör, topu sağ tarafa aktardı. Kasapoğlu da Sürhatın kalesini boşalttığını görünce akıllı bir vuruş yaptı ve aşırtma bir şutla topu ağlara gönderdi. Akabinde santra vuruşu ile birlikte topu kapan Kemal, yerden sert bir şutla topu yan direğin dibinden kaleye gönderdi. Bu Sürhat’in ikinci defa avlanışıydı.

Maç, sanki bu iki golü bekliyormuş gibi birden süratlenecek ve müsabaka millî lig havasına girecektir. İki dakika sonra Yılmaz, topa vururken ayak konacak ve Mustafa’nın altı pastan çektiği çift vuruşda 21 futbolcu İstanbulspor kalesi içerisine girecektir.

80 inci dakikada ise PTT bir korner kazanacak, atışı Şükrü yapacak ve Yılmaz ters bir yumrukla topu kalesine gönderecektir: 2-1.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir