İstanbulspor 3-2 Vefa

Stat: Mithatpaşa

Hakem: Faruk Talu, Ömer Karadağ, İhsan Geygel

İstanbulspor: Yılmaz Urul, Yalçın Saner, Kemal Erkut, Kenan Buharalı, Yüksel Gözüpek, Hasan Altun, Güngör Ketenci, İhsan Baydar, Arif Gürer, Kostas Kasapoğlu, Bilge Tarhan

Vefa: Yalçın Makaracı, Ayhan Hançer, Fikri Beşiroğlu, Aydoğan Çipiloğlu, Enver Katip, Aydın Ünsal, Ruhi Yavuz, Arif Özataç, Bekir Psav, Mete Basmacı, Mustafa Ergenç

Goller: Dk. 3 Bilge Tarhan, Dk. 47 Bilge Tarhan, Dk. 74 İhsan Baydar (İstanbulspor), Dk. 8 Mustafa Ergenç, Dk. 62 Mustafa Ergenç (Vefa)

Kırmızı Kart: Dk.85 Güngör Ketenci (İstanbulspor)

Seyirci ve Hasılat:  9.345 kişi, 39.821 lira

İstanbulspor – Vefa, taa harbiye nezareti sahasından gelen kırk yıllık an’anevi rekabeti dün Mithatpaşa’da bir kere daha ortaya koydular 22 futbolcunun hırsı çamur saha üzerindeki mücadelecini seyredenlere bu havayı veriyordu. Fakat, hakem Talu 74 üncü dakikada verdiği bir kararla İstanbulspor’a bir gol kazandırırken. Vefa’yı bir puandan ediyor ve berabere bitecek bir maçın neticesini değiştiriyordu.

İstanbulspor ilk golü 3. dakikada sağdan Arif’in ortasına kafa vuran Bilge vasıtasiyle kazandı. 5 dakika sonra Vefalı Arifin ortasını filelere yollayan Mustafa buna cevap verdi: 1-1. İkinci devrede 47. dakikada Arif’in kornerini yakalayan Bilge, aşırtma bir vuruşla ikinci İstanbulspor golünü yaptı. 62. dakikada ise Mustafa Bilge’den aşağı kalmadığını gösterecek ve Bekir’in ortasını gole çevirecektir: 2-2. Böylece gollerin yükü iki Arif ve Bilge ile Mustafa’nın üzerinde toplanıyordu. Ama 74. dakikada kaleci Yalçın’ın ceza sahası dışında degaj yaptığını iddia eden hakem beraberliği bozan kararı verecek ve İhsan hentbol atışında topu Ayhan’ın ayağına çarptırarak filelere yollayacaktır: 3-2.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir