Beşiktaş 3-0 İstanbulspor

Stat: Mithatpaşa

Hakem: Orhan Gönül, Sermet Kaftancı, Muhittin Soner

Beşiktaş: Necmi Mutlu, Yavuz Çoker, Fehmi Sağınoğlu, Suat Mamat, Süreyya Özkefe, Kaya Köspeten, Ahmet Özacar, Coşkun Ehlidil, Ahmet Şahin, Yusuf Tunaoğlu, Faruk Karadoğan

İstanbulspor: Mete Bozkurt (Dk. 65 Yasin Özdenak), Yılmaz Şen, Bahattin Baydar, Yalçın Saner, Güngör Tetik, Yıldırım İper, Mustafa Bozkurt, Nedim Güven, Kostas Kasapoğlu, Haluk Erdemoğlu, Salih Kanmaz

Goller: Dk. 11 Ahmet Şahin, Dk. 36 Bahattin Baydar (K.K), Dk. 48 Faruk Karadoğan (Beşiktaş)

Seyirci ve Hasılat: 18.795 kişi, 91.643 lira

Beşiktaş 3-0 kazandı ama oyunun cereyanı hiç de bu neticenin ifadesi değildi.. Zira goller hazırlanış bakımından bir değer taşımıyordu. Tesadüfi demek belki Fenerbahçe galibi İstanbulspor karşısında elde edilen bu başarıyı gölgeleyebilir. Ancak Sezar’ın hakkını Sezar’a verelim. Bu temposu ile de siyah – beyazlılar puan mücadelesi olan liglerde her an için takılmak tehlikesi ile karşı karşıyadır. Ancak şunu kaydetmek yerinde olur ki, Beşiktaş, santrfora Faruk’u koymakla o ağır rölanti halinden kurtulmuş, yine eski parlayan, süratli hüviyetine bürünmüştü.

Yalnız Beşiktaş’ın hücum götürücü iki açığı Coşkun ve K. Ahmet Faruk’un bu süratli temposuna ayak uyduramamıştı. Coşkun telaşlı, K. Ahmet ise top ezen tarzda bir futbol tutturarak, forvetin hızını kestiği gibi gol fırsatlarının harcanmasına sebep oldular.

İstanbulspor’a gelince, gecen haftaki Fenerbahçe galibi olmanın rahatlığı içinde Beşiktaş karşısında hiç bir varlık gösteremediler.

Beşiktaş oyuna hızlı girdi. 6. dakikada Suat’ın frikiğine güzel bir kafa yapıştıran Ahmet, topu üst direğe vurdurup dışarı çıkarttı. 11. dakikada Faruk’tan çok güzel bir ileri pas alan Ahmet, sola kaydı, sol ayağıyla kaleci Mete’nin soluna doğru şutunu attı. Kontrpiyede kalan Mete, hamlede geç kalınca, ellerine değen top ağları buldu.

Dk. 36: 1,5 saat durmadan sağa sola saldıran Faruk, İstanbulspor defansını prese etti. Telâşlanan Bahattin, Mete’ye top geçireyim derken sağ ayağının üstüyle gene Mete’nin solundan ağları gördü: 2-0

43. dakikada Faruk, müsait bir pozisyonu egoistliği yüzünden harcadı ve devre 2-0 Beşiktaş lehine kapandı.

İkinci yarının 3. dakikasında bu sefer Ahmet daldı, defansı üzerine çekti ve aradan Faruk’u gördü. Faruk da bu müsait pozisyonu sol ayağıyla kalecinin solundan üçüncü defa kaleye bıraktı. 10. dakikada oyunun en güzel hareketine şahit olduk. Mustafa’nın ters köşeye patlattığı çok güzel bir şutu, Necmi eski günlerini hatırlatan mükemmel bir supleksle kurtardı. bundan sonraki dakikalar oyunun neticesi değişmedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir