İstanbulspor 2-1 Ankaragücü

Stat: Mithatpaşa

Hakem: Ertuğrul Dilek, Cahit Aybek, Cemal Sayın

İstanbulspor: Mete Bozkurt, Yalçın Saner, Yılmaz Şen, Bahattin Baydar, Hasan Altun, Günay Yavaş, Haluk Erdemoğlu, Kostas Kasapoğlu, Mustafa Bozkurt, İhsan Baydar, Soner Metiner

Ankaragücü: Yunus Ceyhan, Mümtaz Sümer, Halim Kütükçüoğlu, Coşkun Ferman, Selçuk Yalçıntaş, Bülent Yalçın, Candan Dumanlı, Abdullah Ünal, Ertan Adatepe, Yüksel Şenol, Nuri Asan

Goller: Dk. 32 Kostas Kasapoğlu, Dk. 37 Kostas Kasapoğlu (PEN) (İstanbulspor), Dk. 13 Ertan Adatepe (Ankaragücü)

Türkiye Liginin en golcü takımı Ankaragücü karşısında daha maçın başında mağlup duruma düşen İstanbulspor, Kasapoğlu’nun golleri ile sahadan galip ayrılmasını bildi.

Sarı – Siyahlılar, kendilerini mağlup duruma düşüren golü biraz da Mete’nin hatasından yediler. 9 uncu dakikada Ertan’ın köseyi bulan nefis bir ceza atışını kornerle kesen Mete, bundan 4 dakika sonra Bülent’in sağdan ortaladığı topa Ertan’ın vurduğu hafif kala darbesine seyirci kalacaktı.

İstanbulsporlular beraberlik golüne kadar çok fırsat harcadı. Nihayet, 32. dakikada İhsan’ın soldan getirip Kasapoğlu’na bıraktığı bir ara pası ile bu futbolcu daldı, Coşkun’un faul yapmasına rağmen topa hâkim oldu ve Yunus’un sağına attığı sert şutla durumu 1-1 yaptı. Golden 5 dakika sonra Bülent’in elle kestiği topla İstanbulspor’un kazandığı penaltıdan Kasapoğlu ikinci golü attı.

İkinci yarıda Ankaragücü daha baskılı idi. Ancak İstanbulspor’un zaman zaman yaptığı kontrataklar Sarı — Lacivertli kale için daha tehlikeli oldu. Hele 51. dakikada Soner üst üste yakaladığı iki fırsatı değerlendirebilseydi sonuç Ankaragücü için daha farklı olurdu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir