İstanbulspor 0-0 Feriköy

Stat: Mithatpaşa

Hakem: Feyyaz Turgul, Muvahhit Afir, Rifat Atakanı

İstanbulspor: Sabih Sünter, Enver Özdemir, Güngör Okay, Yüksel Gözüpek, Güngör Tetik, Erdoğan Tokol, Kenan Buharalı, Ali Beratlıgil (Dk. 40 İbrahim Toker), Aydemir Nemli, Nazım Çamlıbel, İhsan Baydar

Feriköy: Mustafa, Erdinç, Mehmet Ali, İsmet, Ahmet, Rıdvan, Hüseyin, Münacettin, Yaman, Salim (Dk. 12 Ünal), Bahri

Seyirci ve Hasılat: 18.541 kişi,  81.230 lira

Bu maç golsüz bitmezdi. Evet, İstanbulspor – Feriköy karşılaşmasının kaderini iki puana bağlayacak hareketler olmadı değil…

Mesela, 4 üncü dakikada solaçık Yükselin, 6 ncı dakikada da Bahrinin gollük şutlarını, filelere bir nefeslik yol kaldığı anda kale direklerinin karşılaması gibi.

Oyun böyle başlamış, iki taraf da hücumda kati neticeye varmak için ilk hızı arkasına almıştı. Sonra bu milli lig maçının ceza sahaları içerisindeki hareketliliği kaybolup gitti. Gitmeseydi, muhakkak ki oyun bu netice ile kapanmayacaktı.

Ama, bütün bu orta sahadaki gayretin puan getirecek tesirden uzak görünüşüne rağmen:

85 inci dakikada İbrahim Feriköy altı pası içerisinde ayaklarına dikilen kaleci Mustafa’nın plonjon teşebbüsünü sezip topa zamanında atak yapabilseydi, İstanbulspor maçı kazanacaktı.

ve 89 uncu dakikada Hüseyin. Rıdvan’ın bütün İstanbulspor müdafaasını aşan ortasında topa her ne şeklide olursa olsun vurabilseydi Feriköy dünkü maçın galibi olacaktı…

Bilhassa Feriköy’ün süratli bir tempo ile sürüklediği oyuna İstanbulspor’un da fasılalı parlayışlarla iştirakine rağmen müsabaka için kayda değer hadiseler bunlardan ibaret kaldı.

Lig hüviyetindeki tertibi ile İstanbulspor, mücadeleli rakibinin bilhassa sürati karşısında ilk lig maçındaki bütünlüğünü gösteremedi.

Feriköy ise, seyircinin kısa zamanda hoşlanıp, alıştığı canlılıktaydı. Bu canlılık zaman zaman rakip takımı zaafa düşürdü. Ve yine öyle bir devre geçti ki top bu tarafın inhisarında kaldı.

Yalnız, sarı-siyahlı takım rakibinden topu kaptığı anda seyrek de olsa ağır tehlikeler yaratıyordu. Bunlardan birinde (dk. 21) kaleci Mustafa’nın Aydemirin ayağından bir sayı alışı vardı ki, sadece bu hareket dahi neticeyi değiştirmeğe yeterdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir