
Stat: Taksim
Hakem: Sait Sabahattin Cihanoğlu
Beşiktaş: Sadri, Adnan, Hüsnü, Fevzi Uman, Kadri, Nuri, Ali Polat, Hakkı Yeten, Nazım Öner, Eşref Bilgiç, Şeref Görkey
İstanbulspor: Lütfü, Samih Duransoy, Sabih, Halit, Orhan, Aziz Orhun, Reşat, Selahattin Beliren, İsmail Paksoy, Fahri Paçalıoğlu, Selahattin Almay
Goller: Dk.25 FevziUman, Dk.62 Nazım Öner (Beşiktaş)
Havanın muhalefetine rağmen her iki tribünü de meraklılarla dolmuştu. Bir tarafta Beşiktaşlılar ve taraftarları, diğer tarafta İstanbulspor ve taraftarları tempo tutarak takımlarını teşyi ediyorlardı.
Müsabaka, çamura ve yağmura rağmen çok hararetli olmuştur. Başlangıçta her iki takım da ileri paslarla hücum ediyorlar ve gol yapmak için çalışıyorlardı. İstanbulspor’un en güzide muhacimi Salâhattin, merkez muavin olarak oynadığı için, bu takımın muhacimleri Beşiktaş müdafaasını yarmakta müşkülat çekiyorlardı. Mamafih Beşiktaş muhacimleri de çok defa İstanbulspor kalesine kadar yaklaştıkları halde bir türlü topu kaleye atamıyorlardı. Hiç bir taraf hâkim vaziyet alamamış ve oyun mütekabil akımlarla devam ederken İstanbulspor aleyhine verilen bir frikik cezası Beşiktaş’a ilk golü kazandırmıştır. Oldukça uzak mesafeden atılan top, kalecinin parmaklarını yalayarak ağlara takılmıştır.
Bu gol ovuna yeni bir hararet vermiştir. Beşiktaş’tan bir oyuncu yaralandığı için siyah beyazlılar on kişi oynuyorlardı. Buna rağmen İstanbulspor’un tazyikına düşmüyorlardı. İki tarafa da verilen müteaddit korner ve frikik cezaları bir netice vermeden ilk devre 1-0 Beşiktaş lehine bitmiştir.
İkinci devre, ilk devreye nispetle daha çetin olmuştur. Çamur ve yağmur, ilk kırk beş dakikada iki tarafın nefesini adamakıllı kestiği için şimdi topu çamurdan kurtarmak pek müşkül olmuştur. Mamafih İstanbulspor
gol yapmak için azami şekilde çalışıyor, tabiatın bu maniaları ile beraber Beşiktaş müdafaası ile uğraşmaya
mecbur kalıyordu, Beşiktaş müdafaası, genç İstanbulspor muhacimlerini durdurmakta müşkülat çekmekle beraber muvaffak oluyordu.
Bir aralık İstanbulspor’a gene korner olmuştu. Çok güzel atılan korner. Beşiktaşlılara ikinci golü de kazandırmıştır. Beşiktaş, bu ikinci gol ile galibiyeti emniyete aldıktan sonra daha serbeşt oynamağa başlamış
buna mukabil İstanbulspor azim ve cesaretle Beşiktaş kalesine saldırmıştır. Bu hücumlardan birinde İstanbulspor’dan Fahri Bey sakatlanmıştır. Bundan üç sene evvel de gene böyle bir tehlike geçiren bu kıymetli oyuncu, arkadaşlarının omuzlarında sahadan çıkarılmış ve bir müddet sonra da bir otomobil ile hastaneye kaldırılmıştır. Fahri Beyin bu defaki arızasının korkulacak bir şekilde olmadığı zannedilmektedir.
İstanbulspor on kişi kaldıktan sonra gene meyus olmamış, gol çıkarmak azminden vaz geçmemiştir. Fakat Beşiktaş müdafaasının canlı ve temiz oyunu, Bu genç muhacimlerin azmine engel olmuştur. Biraz sonra
İstanbulspor muhacimlerinden Reşat da sahadan çıkmak mecburiyetinde kalmış, sarı siyahlıların muhacim hattı üç kişiye inmiştir. Türkiye futbol şampiyonu olan genç takım, bu üç kişilik muhacim hattı ile de müdafaa vaziyetini kabul etmeverek, ümit ve azminden fedakârlıkta bulunmamış ve müsabakanın sonuna kadar Beşiktaş’ın tazyikına girmeden, maçtan mağlup olarak çıkmış, fakat gösterdiği cesareti ile umumi bir takdir kazanmıştır.
Bu maçın umumi bir hulâsanı çıkarmak lâzım gelirse Beşiktaş’ın bazı noktalarda, bilhassa müdafaada rakibine faik olduğunu söylemek icap eder. Beşiktaş’ın muhacimleri de gerek paslaşmak ve gerek yer tutmak itibarı ile temayüz etmişlerdir.
İstanbulspor, daha cevval ve daha azimkar oynamak hususunda Beşiktaş’a tefevvuk etmiştir. Salâhattin’in
muhacim hattından ayrılması, gol yapmak noktasından İstanbulspor’un aleyhine olmakla beraber, müdafaayı takviye nazarında da faydalı olmuştur.
Fotoğrafta iki takımın oyuncuları maç önü birlikte poz verirken.