İstanbulspor 1-2 Fenerbahçe (16.03.1960)

Stat: Mithatpaşa

Hakem: Orhan Gönül

İstanbulspor: Sabih Sünter, Garbis Parsehyan, Enver Özdemir, Güngör Okay, Kenan Buharalı, Güngör Tetik, Yüksel Gözüpek, İhsan Baydar, Nazım Çamlıbel, Ahmet Şahin, Kostas Kasapoğlu

Fenerbahçe: Şükrü, Avni, Naci, Basri, Necdet, Osman, Şeref, Lefter, Mustafa, Niyazi, Yüksel

Goller: Dk. 43 Kostas Kasapoğlu (PEN) (İstanbulspor), Dk. 27 Mustafa, Dk. 54 Niyazi (Fenerbahçe)

Son İzmir deplasmanından sonra F. Bahçenin çıkaracağı oyunu seyircisi, diğer kulüpler ve bütün sporseverler merakla bekliyordu. Sarı – Lacivertliler ya kaybettikleri üç puanın tesiri ile şahlanarak iyi bir oyun ve netice alacaklar veya İzmir’deki başarısız maçlara bir yenisini daha ilâve edecekler şeklinde düşünülüyordu. Fakat ikisi de olmadı. F. Bahce düzgün bir oyun çıkaramadığı gibi kötü de oynamadı ve çetin rakibini zor da olsa mağlup edebildi.

OSMAN, BASRİ VE SONRASI

Sarı – Siyah. takımın gayet kolay olarak rakip sahada top koşturması ve gol pozisyonuna girmesini. seyirciler durumu yadırgamıyorlardı. Çünkü müdafada ne yapacağını bilmeyen: her pozisyonda ekarte edilen iki bek Osman ve Basri defansın ahengini bozuyorlar ve diğer arkadaşlarını da zor durumlara sokuyorlardı. İlk devre başarılı bir oyun çıkaran Necdet ile defansın en iyi adamı Naci dahi gerideki iki bekin hatalarını örtmek için büyük gayret gösteriyorlardı. Avni anlayamadığımız bir tutukluk içindeydi. Gelen topları kesmekte zorluk çekiyor ve forvete olan vazifesini yapamıyordu.

F BAHÇEYE İKİ PUANI İKİ AÇIĞI KAZANDIRDI

F.Bahçeye iki puanı ve dolayısiyle galibiyeti iki açık oyuncusu Mustafa ve Niyazi kazandırdı. Çok iyi top takip eden ve forvetin en çalışkan iki adamından Mustafa birinci golü attığı zaman saatler 27 inci dakikayı gösteriyordu. Ceza sahası dışında Güngör’ün Şerefi faulle durdurmasını hakem cezalandırdı. Lefter dikti topu… Ve çok ustalıklı Mustafa’nın önüne yuvarlıyor.. Sağaçık çapraz vaziyette vurdu topa.. Ve Sabih’in elleri arasından topu filelerde görüyoruz. F.Bahçe’nin bu golünden evvel çok daha iyi maça başlayan ve devam ettiren İ.Spor da iki fırsat kaçırmıştı.

Mağlup vaziyete düştükten sonra dahi Sarı – Siyahlılar mücadeleyi bırakmadılar. Müdafaada emin ve çok iyi kapanan Sarı – Siyahlılar bilhassa yaptıkları akınlarda tehlikeli oluyorlardı. İhsan ve Yüksel çok rahatça neticeye gidebilecek pozisyonlar yaratabiliyorlardı. İşte 34 üncü dakikada; Sarı – Siyahlı İhsan soldan bir top götürüyor. Basri topa hâkim oldu, fakat pasını tekrar İhsan’a buyur etti. ihsan geçti Basri’yi. Top sıçrıyor… Şükrü fırladı, lâkin İhsan’da şutunu çekebiliyor.  Çarptı top Şükrü’ye ve soldan Kasapoğlu’nun önüne düşüyor. Sağiç topu çok acemice  havalandırıyor. Bu kaçan gol 34 üncü dakikaya tesadüf ediyor…

İSTANBULSPOR GOLÜNÜ PENALTIDAN ATIYOR

Daha evvel daha ağır bir hareketi İ, Spor lehine cezalandırmayan hakem Gönül 42 nci dakikada daha hafif bir hareketi tereddütsüz cezalandırıyor. Garip bir penaltı bu. Topla alakası olmayan Yüksel’i Osman omuzlayınca verilen karar penaltıdır…  Kasapoğlu Şükrünün sağından fileleri bulunca devre biterken İ. Spor beraberliği temin ediyor.

İKİNCİ DEVRE VE NİYAZİNN GOLÜ

47 İnci dakika: Kasapoğlu’nun ileri bir pası, İhsan, Basri’nin lâkaydisi ile pozisyona giriyor. Şutu ise çok kötü vurdu ve avut… 53 üncü dakika; yine bir ceza vuruşu 25 metreden Lefter kaleye çeker gibi yapıp, Niyazi’nin önüne düşürüyor; topu. Daldı Niyazi ve sol şutu ikinci defa rakip filelerde. Bu gol Sarı – Lacivertli takımın galibiyet sayısıdır.

VE HAKEM BİR PENALTI DAHA VERMİYOR

Maçın bitmesine yedi dakika var… İhsan’ı; Naci ceza sahası içinde indirdi. Hakemin görüşü ise cezanın ceza sahası dışında yapıldığı merkezinde… Kasapoğlu’nun barikattan kaleyi bulan sert şutunu Şükrü harika bir plonjonla kurtarıyor. Bu mutlak bir goldü.

Ve maçta bittiği vakit Fenerbahçeli futbolcular taraftarlarının kendileri aleyhindeki tezahüratın üzüntüsü içindeydiler.

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir