İstanbulspor 1-2 Altınordu

Stat: Mithatpaşa

Hakem: Mehmet Uğursoy,  Sermet Kaftancı, Vahit Kurtuluş

İstanbulspor: Yılmaz Urul, Lütfü Isıgöllü, Yalçın Saner, Güngör Tetik, Yüksel Gözüpek, Tuncay Becedek, Güngör Okay, İhsan Baydar, Arif Gürer, Kostas Kasapoğlu, Bilge Tarhan

Altınordu: Sefer Türker, Rüştü Güneş, Namık Akgün, Nevzat Taşhan, Melih Garipler, Muhterem Ar, Oğuz Turan, Yılmaz Dinçer, Altan Sayın, Selim Taylan, Bülent Esel

Gol: Dk. 77 Güngör Okay (İstanbulspor), Dk. 65 Yılmaz Dinçer, Dk. 83 Yılmaz Dinçer (Altınordu)

Seyirci ve Hasılat: 16.494 kişi,  71.497 lira

Dakika 11… İstanbulspor santra civarından bir frikik atışı yapıyor. Top sağda Kasapoğlu’nu buldu. Kasapoğlu döndü, daldı ve ortaya yuvarladı. Pas güzel, fakat pası alan Bilgenin topa vuramaması tek kelime ile beceriksizlik.

Dakika 12… top Bilgede Arife aktardı. Arif, demarke vaziyette bulunan İhsan’ı gördü. O pozisyonda ve o mesafeden dışarı atılan top, İhsan gibi tecrübeli bir futbolcunun ayağından çıkmamalıydı.

İstanbulspor, bu fırsatları değerlendirebilseydi, ne puan vermek telaşı ile bocalayacak ve ne de rakip akınlarını iyi kesebilen santrahaf Güngör’ü, forvete almak ihtiyacını duyacaktı.

Oyuna biraz dağınık başlayan Altınordu, ilk yarım saati, rakip hücumlarını savuşturmakla geçirdi. Sonra yavaş yavaş açıldı ve mukabil akınlarla muvazeneyi temin etti. Maç süratli ve tam manasiyle mücadeleli bir kıvama girdiği anda ise devre sona erdi: 0-0.

46. dakikada Arifin, soldan avut çizgisine kadar kayarak ortaladığı topu, Lütfü’nün yakın mesafeden üst direğe nişanlamasını müteakip, Altınordu’nun daha ağır bastığı gözlerden kaçmadı. ve nihayet 65. dakikada Melih’in sağdan ortaladığı topa, Yılmaz’ın vurduğu kafa neticeyi değiştirdi: 1-0.

Altınordu maça iyiden iyiye alışmıştı. İstanbulspor’un, İhsan’dan gelen topa, Güngör’ün vurduğu kafa ile temin ettiği beraberlik sayısı bile, İzmirlilerin galibiyet azmini kıramamıştı. zira 83. dakikada Selim’in aşırtma pasını, ceza sahası içerisinde Bülent, kafa ile Yılmazın önüne düşürecek ve çok sert bir şut Altınordu’yu gayesine ulaştıracaktı: 2-1.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir